ODŠTETA IZMEĐU 5,5 I 7 MILONA EURA: Senijad Ibričić ide u Galatasaray

Hajduk će u potjeru za Dinamovih plus pet na proljeće morati bez Senijada Ibričića. Najskuplji igrač na Poljudu pred potpisom je za Galatasaray.

Ibričić bi trebao potpisati trogodišnji ugovor, a još je jedino nepoznato koliko će Hajduk dobiti za prodaju najboljeg igrača. Turski mediji ne mogu se dogovoriti oko odštete, tako da ona varira od 5.5 milijuna do za Hajduk vrlo lijepih sedam. Međutim, cijela odšteta ne ide Hajduku već je s Ibričićem dijeli u omjeru 80:20.

Fotomac tako piše da je transfer dogovoren za cijenu od 5.5 milijuna eura. Aksan navodi da su Splićani tražili osam milijuna, ali da je dogovorena 6.5 milijuna eura.

"Najizdašniji" je Turkspor. Njihov novinar piše da je visina transfera sedam milijuna i da će Ibričić potpisati trogodišnji ugovor po kojem će zarađivati milijun eura po sezoni. Turkspor navodi da je informacije dobio od pouzdanog izvora koji je sto posto siguran u ovakav ishod.

U Hurriyetu se čude što Ibričić zarađuje samo 350 tisuća eura godišnje. "Veznjak BiH reprezentacije zarađuje manje od najjeftinijih stranaca u Turska tri najveća kluba, samo 350 tisuća eura". Najslabije plaćeni stranac u Galatasarayu je Kolumbijac Juan Pablo Pino koji igra za 600 tisuća eura godišnje.

Podsjetimo, Galatasaray je nakon neuspješnog dovođenja Ibričića ovog ljeta ponovo zagrizao za njega nakon što je Zvjezdan Misimović zbog nediscipline potjeran iz prve momčadi. Na dolasku Ibričića inzistira trener Gheorghe Hagi.

Index.hr/DEPO/a.k.