FOTO  Održana prva plavo-bijela noć u Neumu

Održana prva plavo-bijela noć u Neumu

Ideja održavanja plavo-bijele noći došla je po uzoru ostalih klubova u BiH, koji nastoje i na ovakav način privući što više mladih ljudi, i uključiti ih u svijet sporta.  Plavo-bijela noć, osmišljena je kao dobrotvorna večer, a prikupljeni novac ide u razvijanje omladinske škole HNK Neum.

Na početku večeri, nazočnim se obratio i u ime uprave kluba pozdravo sve prisutne Luka Prkačin. Načelnik dr. Živko Matuško, također je pozdravio sve prisutne, i kazao kako je pred HNK Neum velika i svijetla budućnost, u nadi da će sve svoje članove uveseljavati iz sezone u sezonu svojim dobrim rezultatima, klubu je poželio daljni uspjeh u svim ligaškim natjecanjima, a također obećao i financijsku potporu, kako HNK Neum tako i ostalim neumskim klubovima, koje treba razvijati.

HNK Neum je relativno mlad klub, u nižim ligama se počeo natjecati prije četri godine, ali uz zapažene rezultate.  Prošle godine kadeti HNK Neum bili su prvaci F BiH, generacija od 50-ak neumskih učenika napravila je dobar rezultat, a to govori koliko se zapravo kvalitetno radi. Trenutno u HNK Neum trenira oko 120 mladih ljudi kroz sve kategorije, seniorski sastav trenutno zauzima prvo mjesto na polusezoni, a dijeli ga još  sa dva kluba HNK Cim i FK Blagaj, jer imaju isti broj bodova. Ambicije postoje i velike su, imaju i rezultat, a podrška je uvijek dobro došla, rekao je voditelj škole nogometa HNK Neum  Ivan Matić, koji uz Matu Čamu i Antu Ajduka - Duku radi s nogometašima HNK Neum.

Dobrotvorna večer HNK Neum okupila je i plave i bijele, i lijeve i desne, okupila je istinske zaljubljenike u sport, i spojila ih u jedno.  Nada da će ambicije, sportski rezultati i uspijeh kluba nadmašiti sve probleme njihovi rezultati to već pokazuju.