FOTO  Održana konferencija za medije Kampa GNK Dinamo na Kupresu

Dinamo, Kupres

Na press konferenciji su sudjelovali načelnik Općine Kupres Milan Raštegorac - Komo, Salih Salihović koordinator GNK Dinama u BiH, Vlatko Glavaš promotor Dinamovog kampa, Mirko Ćaleta tehnički direktor Dinamovog kampa i Ajdin Jakupović direktor Fondacije Idriz Jakupović.

Načelik Komo na samom je početku konferencije istaknuo kako misli da je konačno shvaćeno da je Kupres, na svojih 1800 metara nadmorske visine, odlično mjesto, prostor za sport. „ Ja se zahavljujem svima, i na samom početku kampa pozivam sve klubove, iz regije, da dođu na Kupres, a mi ćemo biti logistička i politička podrška."

Mirko Ćaleta, tehnički direktor kampa, istaknuo je kako je ovaj događaj od iznimne važnosti za Kupres, ali i cijelu regiju. „Cijena Kamp Kupres 2018 po djetetu iznosi 100 KM, a uključuje: člansku iskaznicu Dinama, 4 besplatna gledanja utakmica na Maksimiru ( ne vrijede europske utakmice) , dobit će 20% popusta u Fan Shopu Dinama, a svaki će rođendan dobivati čestitku i prigodan poklon"- istaknuo je Ćaleta.
Mladi, perspektivni nogometaši između 7-16 godina starosti, imat će priliku prijaviti se na kamp, sudjelovati i pokazati svoju kvalitetu i umijeće kako bi bili jedni od najuspješnijih mladih nogometaša koji će dobiti priliku trenirati u Dinamu.
Na ovom kampu mladi igrači će imati priliku trenirati uz stručne trenere s najvišim licencama iz nogometne škole Dinamo - kazao je Salih Salihović, koji je ujedno prenio pozdrave Ive Šuška, predsjednika Nogometne škole Dinamo.
Glavni sponzor kampa je Fondacija Idriz Jakupović, a njezin direktor Ajdin Jakupović je istaknuo kako će fondacija nakon uspješne suradnje, pružiti kampu financijsku podršku.

Fondacija je počela s radom 2014. godine, a dobila je ime po pokojnom ocu direktora Ajdina. Na samom početku sam mislio da pomažemo samo studentima, međutim, kasnije se ta pomoć proširila i na sportske organizacije, udruženja, obične ljude. Prve godine smo dali 20 stipendija, zatim 22, a prošle godine je bilo također 20 i iznose 100 KM po studentu. Pored toga smo podijeliti studentima i jednokratne pomoći - kaže Ajdin.

Iz svog profesionalnog sportskog života, Vinko Glavaš promotor kampa pohvalio je ovaj iznimno važan i zanimljiv projekt.

Polaznici kampa bit će smješteni u prelijepom planinskom ambijentu apartmana Kraljevac, koji su dio kompleksa Ski centra Stožer Vrana na Kupresu - Snow park Kupres.
Apartmani Kraljevac smješteni su u podnožju samog skijališta, izgrađeni su na 4 etaže apartmanskog bloka. Opremljeni su osobnim dizalom, caffe barom, wellness centrom i multimedijalnom dvoranom.
„ Cijena kreveta za jedan dan iznosit će 10 KM, cijena kreveta uz jedan obrok iznosit će 15 KM, a cijena kreveta uz dva obroka iznosit će 20 KM" - kazala je Kristina Čavara, voditeljica prodaje i marketinga Snow park Kupres, koja je istaknula kako im je zadovoljstvo biti dijelom ovog projekta.

Konferencijom je moderirao poznati bh novinar Senudin Safić.