Odović demantirao medijske natpise o mogućem odlasku sa klupe Veleža

Milomir Odović
Najbolji demant medijskih natpisa bio je četvrtak, kada je šef stručnog stožera Veleža, Milomir Odović održao operativni sastanak sa upravom „Rođenih". Tema su svakako bile pripreme za predstojeću sezonu, a prozivka nogometašima Veleža trebala bi biti 28. lipnja. Eventualno pomjeranje dan-dva prije ili kasnije može nastupiti zbog nekih tehničkih zahtjeva.

- Odmah da kažem, mene jesu kontaktirali iz nekih klubova, u proteklom periodu, a valjda je to priznanje za dobar rad. Međutim, nema potrebe za pokretanjem medijskih špekulacija, već poodavno je „pružena ruka" Veležu i ništa se po tom pitanju nije promjenilo. Razgovarali smo vezano za planove za sljedeću sezonu. Znamo šta nam je raditi, ali krajnje ciljeve definitivno ćemo moći postaviti tek kad se približimo startu sezone i kad budemo mogli jasno vidjeti kakvim igračkim kadrom raspolažemo. Evidentno je da se radi i da se traga za pojačanjima. Dosta toga će biti izvjesno u narednim danima, a sa pripremnim ciklusom krećemo od 28. lipnja, rekao je vidno raspoloženi prvi čovjek struke „Rođenih", koji je nakon sastanka otputovao put Jadranske obale na odmor.

Igračka križaljka je definitivno posljednjih dana top tema u klubu, ali stav Veleža je da samo kada se objavi iz kluba da je potpisano ili definitivno dogovoreno sa nekim igračem, to je i službeno. Sve drugo, može se tumačiti kao medijsko špekuliranje, a koje je i uobičajena pojava u prelaznom roku ne samo u BiH, već i u drugim zemljama.

fkvelez.ba