Odluka karijere: Nakon mjeseci priča o Barçi i Realu riješen 'slučaj Kovačić'!

02.12.2014

Mateo Kovačić ostet će u Interu do 2019. godine, objavila je u utorak Gazzetta dello Sport, čime su otklonjena višemjesečna nagađanja o transferima sjajnog hrvatskog reprezentativca u Real i Barcelonu.

Po pisanju Gazzette, Kovačić je postigao dogovor s Interom, otklonivši tako slatke priče o zanimanju Reala i Barcelone, koji traže nasljednike za Xavija i jednog dana za našeg Luku Modrića.

Talijani tvrde kako Kova treba potpisati do 2019. godine (sadašnji ga je ugovor vezao do 2017.), a uskoro će imati i znatno veću plaću. 20-godišnji dirigent veznog reda prešao je u viši platni razred, sa 1,5 milijuna eura godišnje na dva milijuna.

Uz sve to, Kovačič bi trebao dobiti i znatne bonuse u slučaju plasmana Intera u Ligu prvaka, odnosno osvajanja naslova prvaka Italije.

Vidjet ćemo je li Kovačič dobro odabrao.

Trener Roberto Mancini mladog je Hrvata više puta označio kao stožernog igrača u stvaranju novog jakog Intera, ali Mateo i ove sezone igra promjenjivo, iako je počeo zabijati golove.

Mnogi su se zabrinuli kad je Kovačić nakon ispodprosječne partije u derbiju protiv Milana završio na klupi, baš kao i protiv Dnjipra u Europskoj ligi, ali očito da u klubu vjeruju kako je duguročno upravo Hrvat srce novih Nerazzurra.

sportski.net

loading...