Odigrane tri utakmice osmine finala malonogometnog turnira u Vitini

Vitina, malonogometni turnir

Prvi dvoboj spojio je ekipu Club „Romana" (Čitluk) sa ekipom Caffe bar „Astorija" Čapljina. Papirnati favoriti Club „Romana", igrači MNK Brotnjo Čitluk, člana premier futsal lige BiH, ušli su vrlo rezolutno u utakmicu i poveli pogotkom Mirke Hrkaća, koji je udarcem sa 10-tak metara uspio loptu progurati kroz noge Leonu Kozariću i golmanu Astorije Deniu Mulaliću za vodstvo. Astorija je pokušavala, ali protiv raspoloženih Čitlučana večeras nije prolazilo. Nakon školski izvedene akcije, Marin Šunjić ne griješi, nego sa 6 metara zakucava loptu u mrežu Astorije za dva razlike. Tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme. U drugom poluvremenu gledamo jači pritisak igrača Astorije, ali svaki konkretniji pokušaj Galić je lako krotio. Nakon asistencije Gorana Boškovića, Marin Šunjić je doveo Romanu na nedostižnu prednost od 3 pogotka razlike. Astorija je uvela golmana igrača da se pokušaju vratiti, te su uspijeli smanjiti, kad je Ćorić u ulozi golmana-igrača pronašao samog Juru Musu koji kroz noge Galića smanjuje rezultat. Astorije je još jače pritiskala, ali se Romana znalački uspijevala oduprijeti napadima. Do kraja je Marin Šunjić ukrao jednu loptu i sa centra pogodio svoj 3 večerašnji pogodak, ukupno četvrti Romane za konačni rezultat od 4:1 i prolazak u četvrtfinale malonogometnog turnira. Astorija se morala oprostiti i napustiti malonogometni turnir nakon odigrane ukupno 3 utakmice.

Drama, triler, horor, tako bi nekako mogli nazvati drugu utakmicu večeri koja je na „Bililo" privukla veliki broj gledatelja. Pavković Paneli protiv Caffe bar „Hennessy", dvoboj koji je odlučivao o još jednom putniku u četvrtfinale natjecanje. O kvaliteti obadvije ekipe se ne treba govoriti, ekipe dostojne samog vrha na malonogometnom turniru, ali netko je morao kapitulirati. Ali krenimo redom.

Vrlo jaka utakmica, puna naboja, tražila se greška protivnika. Emir Bunar je primio loptu u korneru ekipe Panela, vratio Nerminu Jusiću, koji sa ivice šesterca plasiranim udarcem pogađa za vodstvo Hennessy-a. Imali su Čapljinci još par izglednih prilika, ali Bože Soldo je Panele držao na životu. U drugom poluvremenu gledamo jači pritisak Pavković Panela koji su krenuli po izjednačenje rezultata. Hennessy je do izjednačenje čuvala i velika sreća, jer su udarci Širokobriježana završavali na vratnicama i prečkama. Ipak 3 minute prije kraja susreta uporni Pavković Paneli su izjednačili kad je solo akcijom Anđel Čolak izbacio svog čuvara Edisa Mršu i sa 10 metara pogodio.

Nakon izjednačenja čekao se kraj susreta, budući da su i jedni i drugi vjerovali da mogu preko kaznenih udaraca u četvrtfinale.

Nakon susreta MNK Žita i Caffe bar „Duvan" Grljevići u 1. kolu repasaža, koji nam je ponudio dramu na kaznenim udarcima, teško se moglo očekivati da se to može ponoviti. Nije da se ponovilo, nego za „vjerovati ili ne", za anale, priča se rasplela ovako.

Po tri izvođača sa svake strane. Prva dva udarca jedni i drugi pogađaju. Treći udarac za Pavković Panele je završio na vratnici u izvedbi Ivana Hrkaća-Perića i kad se činilo da će Emir Bunar odvesti Hennessy u četvrtfinale, s tim se nije složio Bože Soldo koji mu brani udarac i odvodi utakmicu na raspucavanje. Za Hennessy Davor Marković, za Pavković Panele Ivan Ćužić. Prve udarce na raspucavanju jedan i drugi pogađaju. Drugi udarac na raspucavanju Ćužiću brani Adriano Dujmović, a Marković ima priliku odvesti Hennessy u četvrtfinale. Ali vratnica se ispriječila, tako da se triler nastavlja. Svoje treće udarce na rapucavanju Ćužić i Marković pogađaju. Ćetvrtim udarcem na raspucavanju Ćužić promašuje okvir vrata, tako da je Marković po drugi put, ukupno treći put, ima priliku pogotkom odvesti Hennessy dalje. Ali kako pogađate Bože Soldo mu brani udarac i stvara od utakmice scenu kakve se ne bi postidjeli ni režiseri dugometražnih filmova. Sve je isto, idemo dalje. Slijedeće po tri serije Ćužić i Marković pogađaju. U osmoj seriji na raspucavanju, Ćužiću udarac brani Adriano Dujmović, tako da Marković, po treći put, ukupno četvrti put, svojim pogotkom može odvesti Hennessy dalje. Ali Marković promašuje cijeli okvir vrata i šta reći nego idemo dalje. Slijedeće serije Ćužić i Marković pogađaju. U desetoj seriji na raspucavanju, ukupno 13. serija, Ćužić pogađa, a Markoviću, nakon što je tri puta imao priliku odvesti Hennessy u četvrtfinale, ako još pridodamo i priliku Emira Bunara, ukupno 4 puta, udarac mu brani večerašnji apsolutni junak Bože Soldo i odvodi Pavković Panele dalje, a Hennessy baca u očaj jer izgubiti na ovakav način utakmicu, stvarno se može upisati u Guiness - ovu knjigu rekorda. Paneli u četvrtfinalu idu na „noge" Romani iz Čitluka, a Hennessy - u će se biti teško oporaviti od ovakvog šoka i prilika koje su propustili.

Posljednja utakmica večeri spojila je HMNK Stolac protiv Caffe bar „Duvan" iz Grljevića. Marko Raguž je sam „popio" cijeli Duvan, tako da će ga Grljevčani imati priliku zapamtiti. HMNK Stolac je tokom cijele utakmice bio bolji i konkretnij suparnik. Caffe bar „Duvan" je pokušavao, ali večeras nisu imali raspoloženog „kapitalca" koji bi se mogao oduprijeti Stočanima. Stolac u četvrtfinalu već čeka ekipa Optika Bevanda (Mostar), tako da ćemo imati priliku gledati vrlo jaku utakmicu, dok su se Grljevići porazom morali oprostiti od malonogometnog turnira.

Suci utakmica su bili Romeo Primorac i Marin Pavlović.

REZULTATI UTAKMICA OSMINE FINALA, nedjelja 18.05.:

20:45 h - Club „Romana" (Čitluk) - Caffe bar „Astorija" (Čapljina)  4 : 1  (2 : 0)
21:45 h - Pavković Paneli (Široki Brijeg) - Caffe bar „Hennessy" (Čapljina) 1 : 1 (0 : 1)  (9 : 8 - kazneni udarci)

22:45 h - HMNK Stolac - Caffe bar „Duvan" (Grljevići)  3 : 0  (2 : 0)

RASPORED UTAKMICA OSMINE FINALA, ponedjeljak 19.05.:

20:30 h - MNK Ustanik, Auto-Set Široki Brijeg - Samo lagano

21:30 h - Caffe bar „Bellami" (Grude) - Caffe bar „Kum" (Ploče)