Odabrano idejno rješenje kampa na Sveticama

HNS, Vatreni

Screenshot: HNS 

Grad Zagreb je HNS-u dao zemljište na Sveticama, oko 75.000 kvadratnih metara, a HNS je raspisao natječaj za idejno rješenje kampa. Natječaj je za HNS provelo Društvo arhitekata Zagreba, a do roka za predaju radova, 14. listopada 2014. godine, zaprimljeno je ukupno 10 radova.

Ocjenjivački sud je na petoj plenarnoj sjednici održanoj 22. listopada većinom glasova odlučio prvu nagradu i novčani iznos od 144.000 kuna dodijelio radu tvrtke PROARH, u čijem su projektnom timu sudjelovali Davor Mateković, Tomislav Stojan, Vedrana Jančić, Jadranko Kereković, Vedran Pavličević, Mirna Malez, Ivor Pučar i Vito Boševski, piše internetski portal HNS-a.

Zadovoljni smo što je natječaj uspješno okončan. Vidjeli smo nekoliko odličnih rješenja, a ispred HNS-a mogu reći kako smo vrlo zadovoljni nagrađenim rješenjem. Iz projekta je jasno kako ćemo dobiti jedan vrhunski sportski kompleks, koji zadovoljava sve potrebe našeg Saveza, ali koji donosi novu vrijednost i našim atletičarima kao i građanima Zagreba koji će imati mogućnost korištenja raznih sadržaja, izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Veselimo se što ćemo, uz pomoć Fife i Uefe, Zagrebu i Hrvatskoj osigurati vrhunsku novu sportsku infrastrukturu. Od prigodnog stadiona koji će moći koristiti naše mlade i ženske reprezentacije, kao i atletičari, preko nogometnih terena za razvoj naših mladih nogometaša do dodatnih sadržaja za građane za rekreaciju i odmor, Svetice će biti na ponos Gradu. HNS je spreman za početak radova, no moramo ispoštovati proceduru, pričekati sve dozvole i odluku Gradske skupštine, dodao je Vrbanović.

Projektom se predviđa izgradnja manjeg stadiona s nogometnim igralištem i atletskom stazom te natkrivenom tribinom koja će primati do 3.000 gledatelja, a uz središnji teren predviđena su još tri nogometna terena (dva s umjetnom i jedan s prirodnom travom).

Među brojnim drugim sadržajima ističu se prostori za atletičare, uključujući dvoranu za atletski trening.

HNS