Očajni Dinamo doživio još jedan europski debakl!

GNK Dinamo, Liga prvaka, Dinamo, Liga prvaka, Dinamo, Aalborg, Liga prvaka, RNK Split, Dinamo, Europska liga, Dinamo, Europska liga, Dinamo, Celtic, Europska liga, Dinamo, Europska liga
U drugom susretu skupine Red Bull Salzburg je slavio u Glasgowu protiv Celtica s 3-1, no u daljnje natjecanje su prošle obje momčadi. Pogodak za Celtic postigao je Stefan Joganssen (30), dok je dvostruki strijelac za Red Bull bio Alan (8, 13), uz pogodak Naby Keite (90).

Na ljestvici vodi Red Bull s 13 bodova, Celtic je drugi s 8, Astra ima četiri boda, a Dinamo je ostao na zadnjem mjestu s tri boda. U posljednjem kolu, 11. prosinca sastaju se Dinamo - Celtic, te Red Bull - Astra.

Dinamo je ponovno razočarao u Europi, izgubili su od momčadi koja do četvrtka imala svega jedan bod i upropastili šansu da u zadnjem kolu u Zagrebu pobjedom protiv Celtica osiguraju plasman među prve dvije ekipe u skupini. Hrvatski prvak je u Rumunjskoj razočarao igrom i pristupom, obrana je pokazala puno rupa, a napad je bio iznimno jalov.

Utakmica je počela s dvije sjajne prilike Rumunja koje je propustio marokanski napadač Bukari. U 12. minuti je Bukari prošao i vratara Eduarda, a onda se u trenutku kada je samo trebao ugurati loptu u praznu mrežu spotaknuo, a dvije minute poslije Marokanac je ponovno sam izbio ispred Dinamova vratara, koji brani njegov udarac. Dinamo je potom bio boja momčad, u 21. minuti Soudani je glavom pucao pokraj vrata, a najbolju priliku hrvatska momčad je propustila u 23. minuti, kada prvo Wilson, a potom Henriquez, nisu uspjeli pogoditi mrežu.

U 50. minuti Astra je povela zahvaljujući nepažnji obrane Dinama. Japanac Seto je ubacio s desne strane, a potpuno sam na dva metra od vrata Bukari je podmetnuo glavu i iskupio se za promašaje u prvom dijelu.

Dinamo je nakon primljenoga pogotka zavladao terenom, no zagrebačka momčad dokraja utakmice nije uspjela stvoriti niti jednu polu-priliku, a kamoli izglednu šansu.
Autor: M.B. / Hina