Objavljeni rekordi Svjetskog prvenstva: Osim Modrića na posebnoj listi Suba i Perišić

rekordi, FIFA, Hrvatska nogometna reprezentacija
Naši su se nogometaši vratili sa Svjetskog prvenstva kao srebrni, kapetan Luka Modrić proglašen je najboljim igračem turnira, a osim ovih, svima poznatih uspjeha, Mundijal je iznijedrio još nekoliko velikih uspjeha naših reprezentativaca.

FIFA je objavila najzanimljivije podvige na SP-u među kojima se posebno ističu Danijel Subašić i Ivan Perišić koji su se našli upravo na tom popisu.

Subašić se istaknuo s četiti obrane jedanaesterca čime je zaslužio stati uz bok Haralda Schumachera i Argentinca Sergija Goycochee.

Tako će Ivan Perišić ostati zapamćen kao igrač koji je najviše pretrčao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Prema FIFA-inim izračunima Perišić je pretrčao ukupno 72,5 kilometara, što je najviše od svih igrača. Na prošlom SP-u najbolji trkač bio je Nijemac Thomas Müller koji je pretrčao ukupno 84 kilometara, a četiri godine prije njega Xavi s 80 kilometara.

FIFA je kao zanimljivost istaknula i podatak da Luka Modrić (1.72m), Eden Hazard (1.73m) i Antoine Griezmann čine do sad najnižu kombinaciju osvajača Zlatje, srebrne i brončane lopte. Ovaj su rekord prije njih držali Toto Schillaci, Lothar Matthaus i Diego Maradona i njihovih 512 centimetara iz 1990. godine

Što se ostalih zanimljivosti s prventva tiče, Hravtska je postala tek druga reprezentacija koja je u tri uzastopne utakmice morala igrati produžetke nakon Engleske 1990. godine.

 

vijesti.hr