Obitelj Vranjić: Marin je nogometaš, brat i sestra su stolnotenisači, a otac uspješni karataš

Marin Vranjić, HŠK Zrinjski, juniori, Marin Vranjić, HŠK Zrinjski, Marin Vranjić, Stadion HŠK Zrinjski
tigao je napraviti nekoliko dobrih dodavanja, ali na terenu nije proveo dovoljno vremena kako bi publici mogao pokazati koliko vrijedi. Do sada je u prvenstvu Vranić igrao još samo u 1. kolu prvenstva kada je dobio 12 minuta protiv Olimpica.

Prigoda za igru

- Zadovoljan sam što sam dobio prigodu ponovno ući u igru, barem i na nekoliko minuta. Na meni je truditi se i raditi, a uz takav pristup se nadam dobiti i više prigoda za dokazivanje, kazao nam je Marin Vranić. Možda ovaj veznjak igra premalo u odnosu na ono što može pokazati, ali u konkurenciji s Petrakom, Radulovićem, Žeravicom, Šćepanovićem i ostalima sigurno mu nije lako izboriti se za minutažu. Vranić je izdanak Omladinske škole HŠK Zrinjski, prošao je sve vrste kluba u kojima je nosio kapetansku traku, a prošle je sezone igrao na posudbi u Prvoj ligi Federacije za momčad mostarskog niželigaša Branitelja. Tamo je odigrao 22 utakmice, te zabio četiri pogotka. Nastupa na poziciji zadnjeg veznog, samo je nekoliko puta igrao u vezi iza napadača. - Slažem se kako je konkurencija u našem veznom redu vrlo jaka, ali meni ništa druge ne preostaje nego probati se nametnuti radom. Najviše sam do sada igrao zadnjeg veznog i to je pozicija na kojoj se najbolje i snalazim. Ipak, Marin nije jedini uspješni sportaš iz svoje obitelji. On dolazi iz još jedne sportske obitelji koja živi u gradu na Neretvi. Njegovi sestra i stariji brat, Maja i Toni, također su uspješni sportaši, baš kao i otac Vladimir, dugogodišnji trener i natjecatelj u Sveučilišnom karate klubu Neretva. Brat Toni je član Stolnoteniskog kluba Mostar, člana seniorske momčadi trostrukog prvaka i osvajača Kupa BiH, a sada je posuđen u niželigaški klub u Jablanici kojemu nastoji pomoći svojom igrom i iskustvom. Sestra Maja također igra stolni tenis i nastupa za žensku seniorsku ekipu STK Mostar. Iz tog kluba su istaknuli njeno osvajanje turnira Brotnjo Open, kao i 3. mjesto na državnom prvenstvu u konkurenciji parova. Otac Vladimir, nositelj crnog pojasa stupnja 3. dan, u jednom navratu je kazao kako najdeblji kraj izvuče njegova supruga koja se mora nositi s gomilom sportske opreme.

Derbi sa Slobodom

Inače, Marina Vranića i Zrinjski u idućem kolu očekuje derbi utakmica u Tuzli, gdje se njegova momčad sa Slobodom bori za jesenski naslov. - Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, tako će sigurno biti i ovaj put. Sigurno nam neće biti lako. Ipak, gostujemo kod izravnog konkurenta, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo pobijedili. Imamo dobru momčad i to iz kola u kolo dokazujemo. Nadam se da ćemo i u Tuzli pokazati kako smo zasluženo na vodećem mjestu na ljestvici - zaključio je Marin Vranić. Zrinjski u miru dočekuje gostovanje sa Slobodom. Kako je momčad već ispala iz Kupa, koji se igra ovog tjedna, a u kojemu igra i Sloboda, Mostarci bi trebali biti donekle svježiji na ovoj utakmici.

Vecernji list