NS FBIH ponovno na udaru

NS FBIH, NK GOŠK

Podjesćamo, nakon "sramotnog" suđenja u Kaknju, povjerensto za suđenje nakon pregleda video zapisa nije vidjelo ništa sporno. 

"Povjerenstvo za suce i suđenje NS FBIH je nakon pregleda video zapisa i opisa situacija kontrolora suđenja Tabak Mustafa konstatirala da je glavni sudac Kazlagić Mirza ispravno postupio i primjenio pravila nogometne igre, te povjerenstvo prihvata i verificira ocjenu glavnom sucu Kazlagić Mirzi danu od kontrolora suđenja.", stoji u izvješću povjerenstva za suđenje.

>>Pogledajte sramotno suđenje i napad na nogometaše Goška

>>NK GOŠK: To što se dogodilo u Kaknju nas je vratilo pet godina unatrag

>>NK GOŠK: Zadovoljni smo što smo došli živi sa gostovanja kod Mladosti

Mirni posvjedi simpatizera Sloge iz Siminog Hana ispred zgrade NS FBIH

Danas su ispred zgrade NS Federacije BiH održani mirni prosvjedi simpatizera Sloge iz Siminog Hana, a glavni povod leži u zabrani ulaska u viši rang. Pozivajući se na odluku IO NS Federacije BiH donesenu pred sami "početak sezone", klub nije stekao uvijete za nastupanje u Prvoj ligi FBiH, iako je ova ekipa na zelenom terenu osigurala plasman u viši rang.

Kako piše sportsport.ba, članovi i simpatizeri Sloge svojim današnjim prosvjedom željeli su uputiti poruku Izvršnom odboru da će ustrajati u svojim zahtjevima, a ono što je zanimljivo, jeste da je lokacija sastanka na kojem se trebalo raspravljati o navedenom problemu promijenjena pola sata prije samog početka.

"Angažirali smo i odvjetnički tim i borit ćemo se na naša prava", poručio je Azmir Husić, čovjek koji od Sloge ima namjeru napraviti respektabilan klub i iako nailazi na opstrukcije sa svih strana, bar prema njegovim riječima, od toga neće odustati.

Shodno odluci Izvršnog odbora NS Federacije BiH o ispunjavanju uvjeta iz normativa pedagoškog rada da bi klubovi Druge lige FBiH ostvarili plasman u Prvu ligu, pored ostalih uvjeta moraju ispuniti uvjet da u tijeku natjecateljske sezone moraju imati minimalno tri omladinske selekcije uključene u stalna natjecanja, od toga obvezno selekcije juniora i kadeta u Omladinskoj ligi "Centar", "Jug", "Sjever" ili "Zapad". S obzirom da FK "Sloga" Simin Han u natjecateljskoj sezoni 2014/2015 nije sa selekcijama juniora i kadeta nastupao u Omladinskoj ligi BiH grupa "Sjever" nije ostvario plasman u natjecanje Prve lige FBiH za natjecateljsku sezonu 2015/2016.

hercegovina.info