NS BiH: Zrinjski i Široki opet novčano kažnjeni

HŠK Zrinjski, FK Sarajevo, NS BIH, kazne, navijači, Ultras Zrinjski Mostar, Ultras, Stadion HŠK Zrinjski, Ultras, Ultras - Zrinjski, Ultras Zrinjski Mostar, KN Ultras, Ultrasi, Stadion HŠK Zrinjski, Ultrasi
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je FK Sarajevo s 5000 KM zbog divljanja navijača tog kluba na utakmici devetog kola Premijer lige BiH protiv Travnika na "Piroti".

U priopćenju Nogometnog saveza BiH navodi se da je Sarajevo kažnjeno zbog upotrebe pirotehničkih sredstava (baklje i petarde) i ubacivanja u ograđeni dio terena za igru uslijed čega je ozlijeđen domaći igrač, te lomljenja plastičnih stolica po završetku utakmice.

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja u ograđeni dio terena za igru od navijača tijekom susreta Kupa BiH protiv Zrinjskog, FK Sarajevo je kažnjen sa 1500 KM, dok je igrač toga kluba Ivan Sesar zbog crvenog kartona kažnjen s dvije utakmice suspenzije. HŠK Zrinjski je kažnjen sa 1000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava (baklje) od vlastitih navijača tijekom tog susreta.

FK Leotar je kažnjen sa 1500 KM zbog isticanja uvredljivog transparenta s političkom porukom od vlastitih navijača tijekom susreta sedmog kola PLBiH protiv Sarajeva, a istom kaznom sankcioniran je i FK Sarajevo. Zbog loše organizacije utakmice 7. kola protiv GOŠK-a i ubacivanja tvrdih predmeta u teren od navijača, FK Velež je kažnjen sa 2000 KM.

NK Široki Brijeg je kažnjen sa 2500 KM zbog upotrebe pirotehnike (baklje i petarde) i nacionalističkog skandiranja od vlastitih navijača tijekom susreta sedmog kola protiv Olimpica. FK Borac je kažnjen sa 1000 KM zbog upotrebe pirotehnike od vlastitih navijača tijekom meča sedmog kola protiv Rudara, dok je klub iz Prijedora kažnjen sa 3500 KM zbog isticanja uvredljivog transparenta i uvredljivog skandiranja s omalovažavanjem predsjednika saveza.

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od vlastitih navijača tijekom susreta osmog kola Premijer lige BiH protiv GOŠK-a u Gabeli, kažnjen je HŠK Zrinjski sa 1000 KM, dok je ista kazna određena i FK Radniku zbog kašnjenja početka utakmice protiv Slavije i neprovođenja odluka nadležnih organa.

Zbog propusta u organizaciji utakmice i uvredljivog navijanja tijekom utakmice od vlastitih navijača tijekom susreta protiv Željezničara kažnjen je FK Čelik sa 1000 KM, dok je FK Željezničar kažnjen sa 3000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava (baklje i petarde) i ubacivanja u ograđeni dio terena za igru od vlastitih navijača.

NK Široki Brijeg kažnjen je sa 1000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od vlastitih navijača tijekom susreta devetog kola protiv Veleža, dok je mostarski klub kažnjen sa 2000 KM zbog uvredljivog skandiranja od vlastitih navijača, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

FK Borac je kažnjen sa 1000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava vlastitih navijača u dijelu tribine gdje su smješteni. Igrač Slavije Zoran Kokot suspendiran je tri utakmice zbog crvenog kartona u utakmici protiv Čelika.