Novi trener Hajduka u dresu Ljubuškog

hnk ljubuški, Siniša Oreščanin
Iako je u hrvatskoj javnosti malo poznat, u Ljubuškom ga dobro pamte jer je Oreščanin dio svoje nogometne karijere proveo u ovom gradu.

On je 90-tih godina proveo tri sezone u Ljubuškom, igrajući na mjestu veznog igrača za tadašnji HNK Ljubuški. U tom razdoblju osvojio je dva Kupa Herceg-Bosne, a dobrim plasmanom u tim sezonama u ligi Herceg-Bosne, HNK Ljubuški je ostvario pravo nastupa u prvoj sezoni Premier lige BiH, u koju je ušao zajedno sa Širokim Brijegom i Zrinjskim.

Oreščanina u Ljubuškom pamte po odličnim igrama i nadimku "Six".

Donosimo fotografiju iz Oreščaninovih igračkih dana u Ljubuškom. Ista je snimljena u Širokom Brijegu 1996.

Na slici su; (stoje s lijeva): Šalinović, Ćorluka, Marinčić, Oreščanin, Terkeš i Ravlić. (Donji red s lijeva): Medić, Šoše, Bartolović, Herceg i Mihaljević.

Podsjetimo, nogomet je Oreščanin igrao do polovice 2000-tih, osim u Ljubuškom, igrao je veznjaka u zagrebačkim niželigašima, a nogometnu karijeru završio je u NK Maksimiru u kojem je nosio kapetansku traku te su Zeleno-bijeli pod vodstvom Mate Prskala tada igrali kvalifikacije za Treću HNL. U Maksimiru je Oreščanin započeo svoju trenersku karijeru, kao voditelj škole nogometa.

U Hajduk je sada stigao kao dugoročno rješenje, naime, potpisao je ugovor na dvije godine.
Radio Ljubuški