Novi preokret: Policija je dužna izbaciti Zdravka Mamića sa stadiona

Zdravko Mamić, RNK Split
Dan uoči rođendanske proslave Splita i velikog okršaja s Dinamom u 31. kolu, dolazak na Park mladeži najavio je i prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić, iako je na nedavnoj presici izjavio kako nakon poljudskog incidenta ne planira ići na utakmice u grad pod Marjanom. Mamić je promijenio mišljenje i planira doći na ovaj susret unatoč nepravomoćnoj odluci splitskog suda koji mu je zabranio dolazak na utakmice u Split.

"To je vrlo jednostavno za nas, klub će slijediti naputke policije kakvi god oni budu. Mi nismo tu faktor koji može donijeti bilo kakvu odluku", prenosi Dalmacija News izjavu glasnogovornika kluba Jerka Trogrlića na pitanje o Mamićevom dolasku.

No, presuda je još uvijek nepravomoćna, a plan Dinama objasnio je klupski direktor Tomislav Svetina.

"Uložili smo žalbu na odluku koja odgađa izvršenje do okončanja žalbenog postupka", rekao je Svetina.

No, stigao je brzi odgovor iz Splita. U utorak je Sud u Splitu izdano novo rješenje po kojem žalba ipak ne odgađa izvršenje. Po tome Mamić ipak neće smjeti na Park mladeži, a ako se tamo i pojavi, dužnost policije je da ga udalji sa stadiona.

U svakom slučaju na tribinama bi opet moglo biti veselo, baš kao i na travnjaku. Trener domaćina Ivan Matić odlučio je navijačima za rođendan pokloniti pobjedu i vjeruje u uspješnu predstavu svoje momčadi protiv najjače momčadi lige.

''I rezultati i igre protiv tog protivnika daju nam razloga za optimizam. Tu smo ih pobijedili 1:0, u Zagrebu smo bili blizu pozitivnom rezultatu, jednu utakmicu smo izgubili pred kraj, u drugoj smo imali prednost i sve izgubili. Prema tome, vjerujem da sutra ako budemo u svim linijama čvrsti i agresivni, imamo se razloga nadati pozitivnom rezultatu'', rekao je Matić i dodao kao je svjestan da Dinamo na Park Mladeži dolazi opušten.

''Priča vodi u tom smjeru da oni dolaze opušteni i ležerni, međutim ne očekujem takvu situaciju, no ponavljam mi moramo biti maksimalno motivirani i s naše strane učiniti sve ako i dođe protivnik u takvom stanju, da mi to znamo iskoristiti'', poručio je Matić.

Sportski.net/Mediaservis/T.H.