Novi izbornik U-21 vrste u posjetu NS-u BiH

marinović i baždarević

Novi izbornik mlade vrste već je tijekom boravka u Savezu imao brojne obveze, ali se prije svega sastao s predsjednikom Elvedinom Begićem, glavnim tajnikom Jasminom Bakovićem, kao i izbornikom BiH Mehmedom Baždarevićem, prenosi Večernji list.

Nakon upoznavanja s članovima administracije NS BiH, Marinović je imao vremena i za kraći razgovor za službenu web-stranicu Saveza. Na početku je već napomenuo kako ga je iznenadio poziv:

- Sve se dogodilo jako brzo i za mene neočekivano. Ali, bez obzira na to, velika je čast i obveza voditi jednu nacionalnu vrstu. Ovo je bio poziv koji se nije mogao odbiti, kazao je Marinović.

U ovom trenutku sve misli novog izbornika U-21 reprezentacije usmjerene su prema prvom kvalifikacijskom susretu s reprezentacijom Lihtenštajna:

- Nemamo mnogo vremena na raspolaganju, moramo brzo reagirati i početi s pripremama za prvi susret. Imat ćemo sedam dana između okupljanja i utakmice i moramo ih iskoristiti na najbolji način kako bismo se adekvatno pripremili, ali i upoznali jedni druge. Koliko sam upoznat, dolazi nova generacija igrača, neke poznajem, a s nekima ću se susresti prvi put. Vjerujem kako ćemo uspješno surađivati, a susret s Lihtenštajnom shvatiti ozbiljno i uspješno početi kvalifikacije - dodao je nekadašnji trener Zrinjskog te se još nadovezao:

- Igrači koje ćemo imati na raspolaganju već su prošli kroz naše vrste. Naravno, mi ćemo pratiti sve one koji bi mogli konkurirati za U-21 tim i eventualno priključiti nekog novog. Obratit ćemo pozornost i na juniorsku vrstu koja je izuzetno kvalitetna i vjerujem kako iz te momčadi može netko uskoro zaigrati za mladu reprezentaciju. Cilj nam je nastaviti kontinuitet i kad je riječ o pripremanju nogometaša iz U-21 vrste za A reprezentaciju. To su planovi za predstojeće razdoblje, ali sada sam koncentriran isključivo na utakmicu s Lihtenštajnom.