Novi Bilićev 'skalp': Manchester City-West Ham 1:2

Slaven Bilić
Fernandinho je već u četvrtoj minuti imao dobru priliku nakon ubačaja iz kuta. Odlično je skočio, ali glavom je pogodio gostujućeg vratara.

I kako smo to već gledali u utakmicama protiv Liverpoola i Arsenala, Bilićeva momčad je povela protiv velikog favorita! Victor Moses u šestoj je minuti potegnuo s ruba šesnaesterca te je niskom loptom pogodio tik uz desnu vratnicu. Ovo je prvi primljeni gol Cityja ove sezone!

Payet je asistirao za gol i to je već 12. puta da je "umiješan" u posljednjih 14 golova čekićara. Zabio je četiri gola i osam je puta asistirao.

Za totalni šok pobrinuo se Diafra Sakho u 32. minuti. Unutar šesnaesterca do njega se odbila lopta, a ovaj je nisko po sredini gola "matirao" gostujućeg vratara. City je primio dva gola, dva ukupno u posljednjih devet utakmica kod kuće.Dašak nade za nebesko-plave pružio je Kevin de Bruyne koji je sjajno potegnuo s nekih 20 metara u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Pogodio je tik uz lijevu vratnicu i tako vratio građane u igru.

City je krenuo silovito u nastavku, pa je tako Yaya Toure u 50. minuti imao sjajnu priliku iz blizine, ali na kraju je obrana čekićara bila brža te je očistila nezgodnu situaciju.

Redale su se prilike Manchester Cityja, pa je tako Jesus Navas pucao s nekih 12 metara u 65. minuti, a potom je Yaya Toure iz blizine imao još bolju situaciju, ali su blokirali to igrači zadnje linije gostiju u 69. minuti.

Nikica Jelavić debitirao je od 69. minute, ali nije imao značajnijih prilika.

Pokušavali su nebesko-plavi, ali nije bilo pomoći, menadžer Pellegrini mogao je samo Biliću stisnuti ruku. Nije niti prvi, a niti posljednji, pa makar im bio u njihovu dvorištu..