Novak Đoković obranio naslov pobjednika Wimbledona

Novak Đoković, Roger Federer, tenis, wimbledon 2014, tenis, Novak Đoković, Novak Đoković, Roger Federer, Wimbledon

Srpski tenisač Novak Đoković obranio je naslov pobjednika Wimbledona nakon što je u finalnom susretu nakon dva sata i 55 minuta igre pobijedio Švicarca Rogera Federera 7-6 (1), 6-7 (10), 6-4, 6-3.

Đokoviću je to treći naslov u Wimbledonu nakon što je slavio prošle, te 2011. godine. Đoković je tako postao tek osmi igrač u povijesti koji je uspio obraniti naslov na jednom od najuglednijih svjetskih turnira. Prvom tenisaču svijeta to je drugi Gland Slam ove sezone nakon pobjede na Australian Openu i deveti u karijeri. Federer je ostao na rekordnih 17 Grand Slam naslova pri čemu sedam osvojenih u All England Clubu. Da je pobijedio Švicarac bi postao najstariji pobjednik Wimbledona u Open eri sa 33 godine i 338 dana.

Prva dva seta razriješena su u trinaestoj igri. Prvi set otišao je na Đokovićevu, a drugi na Federerovu stranu. Ključan detalj dogodio se početkom trećeg seta, kada se Đoković uspio oporaviti nakon izgubljenog 'tie-breaka' i sedam propuštenih set lopti. U trećem setu Đoković je brzo načinio break i poveo 3-1. Kod rezultata 3-2 meč je na pola sata prekinut zbog kiše. Prekid nije omeo srpskog tenisača koji je osvojio treći set rezultatom 6-4, a idući 6-3 za ukupnu pobjedu.

Hina