Nogometni savez pomoći će Japancima u rekonstrukciji Kantarevca

Mostar, kantarevac, japan, Jasmin Baković, kantarevac, kantarevac

Razgovaralo se o projektu koji financira vlada Japana pod nazivom: "Projekt obnove sportskog centra u Mostaru za pomirenje u zajednici kroz promociju sporta", a koji podržava i NSBiH.

U sklopu ovog projekta planirano je da se obnovi SKC Kantarevac u Mostaru koji će služiti i kao sjedište buduće nogometne akademije, koja bi promovirala nogomet ne samo kao sport, već i kao sredstvo edukacije i tolerancije među mladima. Predstavnici Saveza su zahvalili vladi Japana, Veleposlanstvo Japana u BiH i narodu Japana koji su odlučili da ovaj projekt provedu u BiH. ''Nogometni savez BiH je uvijek spreman da podrži ovakve projekte i drago nam je da smo u njemu prepoznati kao partneri. Mi dajemo punu podršku i na raspolaganju smo za sve što je potrebno da se učini sa naše strane, u implementaciji ovog projekta'', kazao je generalni tajnik NSBiH Jasmin Baković.

Veleposlanik Japana u BiH Hideo Yamazaki je naglasio da Vlada Japana niz godina kroz različite projekte pomaže BiH i da je "sada došlo vrijeme da se ulaže u sport jer on doprinosi povezivanju mladih ljudi na što se treba fokusirati".

''Vlada Japana je izdvojila 226.505 eura za obnovu ovog sportskog centra i osnivanje akademije. Trebat će nam pomoć oko vođenja akademije, imamo dosta ideja i nadamo se dobroj suradnji u budućnosti'', kazao je veleposlanik Yamazaki."

Bivši kapetan japanske reprezentacije Miyamoto je predstavio neke od ideja vezanih za rad i promociju buduće akademije.''Drago mi je što imam priliku da se sastanem s Osimom, koji je podržao projekt. Bit će nam neophodna pomoć Saveza u njegovoj realizaciji, ali se već sada radujemo zajedničkoj suradnji i promociji ovog projekta'', kazao je Miyamoto.

Govoreći o značaju projekta za našu zemlju, Ivica Osim je napomenuo da će najveća zahvalnost Veleposlanstvu Japana biti kad taj sportski centar i nogometna akademija počnu da rade i u tom smislu NSBiH će učiniti sve da ovaj projekt bude transparentan i da zaživi. ''Mogla bi to biti razmjena igrača, trenera, razmjena različitih iskustava. Miyamoto je poznati igrač i možda bi mu bilo interesantno provesti neko vrijeme ovdje i raditi sa našim ljudima, kao što bi vjerujem i naši treneri mogli prenijeti svoje znanje japanskim igračima'', kazao je Osim.

Direktor Tehničkom odjela Pirić kazao je da će taj odjel NSBiH sudjelovati u svakoj aktivnosti koja je usmjerena ka pozitivnim stvarima i povezivanju mladih ne samo u BiH već i s Japanom.

Nakon ovog sastanka predstavnici Veleposlastva su otputovali u Mostar gdje će sutra u 11 sati u gradskoj Vijećnici biti potpisan ugovor između Veleposlanstva Japana i Grada Mostara o dodjeli grant sredstava za ovaj projekt.

Fena/Nogometi savez BiH