Nogometaši Tuzla Cityja na Tušnju nadigrali Sarajevo i zadržali vrh ljestvice

fk tuzla city, Sarajevo

U derbiju 9. kola Premijer lige BiH, na Tušnju je ekipa Tuzla Cityja pobijedila aktualnog prvaka Sarajevo rezultatom 2:1 (1:0).

Utakmica je bila dinamična i zanimljiva, a obje ekipe su uložile maksimum snage kako bi došli do bodova, ali je domaćin bio uspješniji.

Šef stručnog stožera „bordo“ tima Husref Musemić, zbog tri opomene, utakmicu je posmatrao "sa zida", izvan stadiona, a s klupe je ekipu vodio Dženis Ćosić.

Igrači Tuzla Citya poveli su već u 9. minuti, nakon „penala“ koji je nad Saidom Husejinovićem skrivio Alen Mustafić. Siguran s 11 metara bio je Vojo Ubiparip, trenutno vodeći strijelac prvenstva.

Nakon toga gosti su zagrali agresivnije i imali su dvije prilike za poravnanje rezultata koje nisu iskoristili Slobodan Milanović u 28., slabo šutirajući s deset metara, te Besim Šerbečić nakon kornera u 35. minuti, kada je loptu glavom poslao iznad grede.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Tuzla City je povećao vodstvo. Neopreznost odbrane Sarajeva iskoristio je u 48. minuti Nermin Crnkić, svladavši bez poteškoća nemoćnog Vladana Kovačevića.

Igra je potom postala nervozna, sve češće je dolazilo do koškanja, šansi je bilo manje, a jednu od rijetkih u 84. minuti nije iskoristio Crnkić, čiji udarac s nekoliko metara je golman gostiju izbacio u korner.

U 90. minuti gosti su, ipak, postigli počasni pogodak. Nabačenu loptu s lijeve strane glavom je dobro zahvatio Mersudin Ahmetović, golman Nevres Fejzić je loptu odbio, ali pravo na noge Ahmetoviću koji je s par metara zatresao mrežu.

Pobjeda Tuzla Cityja je potpuno zaslužena i ekipa, koja je apsolutno iznenađenje prvenstva, sada je na vrhu prvenstvene ljestvice.