Nogometaši Slavije tvrde da im je ponuđen novac za poraz u utakmici sa Sarajevom

FK Slavija, FK Sarajevo
Sarajevo, kojeg je krajem 2013. godine kupio malezijski milijarder Vincent Tan, slavilo je protiv Slavije s 3:2 pogotkom u trećoj minuti sudačke nadoknade i tako preuzelo vrh ljestvice pet kola prije kraja.

"Sugovornik se nije predstavio i pitao me je postoji li mogućnost da popričam s njim o namještanju utakmice. Moj odgovor je bio ne. Uslijedilo je pitanje imam li nekog od suigrača tko je spreman razgovarati o tome. Odgovor je bio ne, poslije čega sam prekinuo razgovor", rekao je za Dnevni avaz Ranko Torbica, nogometaš Slavije.

Predsjednik Slavije: Igrači su odigrali pošteno, ali nisu mogli protiv sudaca

Informacija o pokušaju kupovine utakmice došla je i do uprave kluba.

"Trener Dragan Radović nam je rekao da su mu pojedini igrači prenijeli da su dobili nemoralne ponude. Održali smo sastanak s igračima i jasno im dali do znanja da će biti kažnjen svatko kod koga se primijeti nezalaganje na terenu. Prema prikazanoj igri, mogu potvrditi da su odigrali časno i pošteno", rekao je predsjednik Slavije Zdravko Šavija, koji je nakon utakmice žestoko napao suce.

"Svi koji su bili na stadionu vidjeli su jednu klasičnu otimačinu kakvu mi nismo vidjeli u zadnjih 20 godina. Zajedničkim snagama sudačka trojka potpomognuta upravom Sarajeva gledala je kako će oteti bodove. Da smo igrali još tri dana suci nam ne bi dozvolili da pobijedimo. Sarajevu čestitam na pobjedi, ali nije sve u novcu, ima tu i fair-playa, sportskog motiva."

Navodno je igračima Slavije ponuđeno po dvije tisuće KM (oko osam tisuća kuna) da puste tri boda klubu s Koševa.

Iz Sarajeva ne žele komentirati tvrdnje igrača Slavije.

index.hr