Nogometaši Sarajeva u problemima. Ponovno ostali bez trenera

ljupko petrovic

... da odustaje od vođenja nogometaša Sarajeva. Petrović je kao razlog naveo: "Pojavile su se neke stvari, ja to još potpuno ne razumijem", istakao je Petrović, na press-konferenciji totalno nejasnu situaciju kroz koju je proša početkom 1990. godine:

"1990. godine sam ja bio na prireama za Crvenom zvezdom na Igmanu u sezoni kada smo postali prvaci Europe. Počele da eskaliraju stvari, dolazi do rata, ja sam odlučio baš iz tih razloga da ne idem u Tokiju, da ne postanem šampion svijeta. Otišao sam u Espanyol, nisam želio da to moja djeca osjete", kazao je Petrović između ostalog, onako "iizmeđu redova" objasnivši da se zbog slike koja se sa Arkanom, ne bi osjećao sigurno u gradu, a koja je i razlog ovakve situacije u kojoj se Petrović našao stigavši u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Iako je radio u Hrvatskoj, raditi u Bosni je očito veći problem...

Nakon što su u javnosti objavljene slike Ljubomira Ljupka Petrovića u društvu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, zloglasnim vođom "Arkanovih tigrova", koji su činili zločine u Hrvatskoj i BiH, njegov angažman sa FK Sarajevom je propao, a Ljupko Petrović je izjavio kako mu je obraz čist i da je on prije svega sportaš.

Ibraković je istakao da će ekipu Sarajeva na sutrašnjoj utakmici protiv Zvijezde voditi Dženan Uščuplić, dosadašnji pomoćnik bivšeg trenera Roberta Jarnija.