FOTO/VIDEO  Nogometaši Real Madrida izborili su finale Svjetskog klupskog prvenstva

Luka Modrić
Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u finale klupskog prvenstva svijeta nakon što su u polufinalnom ogledu u Abu Dhabiju pobijedili Al Jaziru sa 2-1.

Usprskos velikoj dominaciji i nizu prilika, aktualni svjetski i europski prvak Real Madrid je daleko teže nego što se očekivalo pobijedio Al Jaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. 'Kraljevski klub' je tijekom utakmice prema suparničkim vratima uputio 34 udarca, četiri puta pogodio okvir gola i zabio tek dva pogodak, pri čemu pobjednički u 82. minuti.

Al Jazira je povela u 45. minuti golom Romarinha, izjednačio je Cristiano Ronaldo u 53. minuti na asistenciju Luke Modrića, a pobjednički pogodak za Španjolce zabio je Gareth Bale u 82. minuti.Modrić je odigrao cijelu utakmicu i bio je jedan od najboljih igrača utakmice, dok je Mateo Kovačić igrao do 68. minute.

Ulaskom u finale aktualni europski i španjolski prvak ima priliku u jednoj kalendarskoj godini osvojiti čak pet trofeja nakon što je osvojio i europski i španjolski Superkup. Svoje mjesto u povijesti 'Kraljevskog kluba' mogao bi učvrstiti i Zinedine Zidane. Obrani li Real 'svjetsku krunu' francuski stručnjak će osvojiti sedmi trofej na klupi Reala izjednačivši se tako na trećem mjestu s Vicenteom del Bosqueom. Ispred njih s osam trofeja je Luis Molowny, a na uvjerljivom prvom mjestu je Miguel Munoz sa čak 16 trofeja.

"Kraljevski klub" će u finalu igrati protiv brazilskoga Gremija koji je u utorak u polufinalu nakon produžetka pobijedio meksičku Pachucu sa 1-0.

Finale je na rasporedu 16. prosinca, a istoga dana je i susret za treće mjesto.