Nogometaši GOŠK-a počeli pripreme

NK GOŠK, NK GOŠK, NK GOŠK Gabela, NK GOŠK, NK GOŠK Gabela, Nenad Gagro, NK GOŠK, NK Gošk Dubrovnik, GOŠK
Na prvoj prozivci pojavilo se 18 igrača, sedmorica koji su za Gabeljane nastupali prošle sezone, zatim trojica juniora koji su priključeni prvoj ekipi, dok su ostalo bili novi igrači, od kojih su dvojica na provjeri. Prvu prozivku obavio je Nenad Gagro, novi trener GOŠK-a. Od prošlosezonskog stručnog stožera kao kontinuitet ostao je samo trener vratara Romeo Mitrović.

Na popisu 18 igrača

Na popisu su bili sljedeći igrači: Antonio Brkić, Elvedin Čolić, Vedin Kulović, Boško Bošković, Mirko Miletić, Jure Dragičević, Domagoj Lukač, Mirko Šutalo, Marko Markić, Borna Iličić, Nikola Šunjić, Haris Rizvanović, Faris Tokara, Marko Crnov, Elvedin Aletić, Armin Saravan, Vernes Islamagić i Josip Ereiz. Do kraja prvog treninga trebao je stići i Ojeda Nahuel Lucas, koji dolazi na posudbu iz Veleža. Dakle, za sada nema zvučnih pojačanja, međutim, predsjednik kluba Lujo Ilić novinarima je na odlasku uzgred poručio kako će "idućih dana dolasci novih igrača biti svakodnevni".

- S kompletiranjem ekipe nećemo puno čekati. U pregovorima smo s nekoliko igrača, nećemo dopustiti da se to odugovlači, pa ako im ne stigne bolja ponuda, u zadnji tren dođu u GOŠK. Do kraja tjedna znat će se popis igrača, a naknadno bi se moglo angažirati jednog ili dvojicu baš klasnih igrača, rezolutan je Andrija Jurković, direktor kluba, koji na upit o velikoj selidbi čak 18 igrača u prvenstvenoj stanci iz Gabele u druge klubove kaže:

- Znam da su to neki doživjeli kao raspad sustava, ali ništa od toga, nije GOŠK od jučer da bi tek tako nestao. Brojni odlasci posljedica su našeg ispadanja iz Premijer lige, kao i međusobnog zasićenja. Pazite, u prošloj sezoni osvojili smo upola manje (23 boda) nego u prethodnoj najuspješnijoj u povijesti kluba, kada smo bili na sedmom mjestu s 45 bodova. To je velika razlika! Promijenili smo tri trenera, ali nije išlo. Bilo je pogrešaka. Nakon odlaska nekolicine igrača nismo pronašli odgovarajuće zamjene, zavarali su nas i rezultati u pripremnom razdoblju, uglavnom kada su kola krenula nizbrdo, više se nisu mogla zaustaviti. Valja reći da je jedan od uzroka odljeva i zasićenje, neki od igrača u klubu su proveli po tri - četiri u cjelini uspješne sezone, pa ih je bilo teško motivirati da ponovno krenu istim putem, tako da smo se odlučili za rekonstrukciju ekipe. Uz to, nekim igračima su istekli i ugovori, za igrače koji su bili pod ugovorom, dobili smo obeštećenja. Uglavnom, ništa dramatično - kaže Jurković koji na upit o ciljevima u novoj sezoni dodaje:

- Prvi cilj nam je uređenje infrastrukture. Nadam se da ćemo do početka prvenstva završiti započetu izgradnju parkirališta uz tribine te da će početi i gradnja semafora. Što se tiče povratka u Premijer ligi, ako se ukaže prilika, svakako ćemo je iskoristiti - zaključuje Jurković.

Raspored priprema

Dojam je da GOŠK neće imati problema na vratima. Uz provjerenog Brkića, tu su nadareni Lukač i junior Iličić, a na našu opasku o tome Romeo Mitrović, trener vratara, kaže:

- Imamo perspektivne i vrijedne vratare, a branit će onaj koji najaviše pokaže - zaključuje Mitrović te dodaje:

- Prvih sedam dana slijede treninzi u Gabeli, uz kompletiranje momčadi. U planu su zatim pripreme na Kupresu pa uigravanje. Bit će dosta posla jer pravimo novu momčad. A cilj u idućoj sezoni... Jedno je sigurno, nećemo se odreći borbe za prvo mjesto ako se za to ukaže prilika. GOŠK-u ne leže sporedne uloge, trudit ćemo se opravdati renome kluba - naglašava Mitrović.

Valja reći da je glavni teren stadiona u Gabeli početak priprema dočekao u izvrsnom stanju. Je li to dobar znak za iduću sezonu, pokazat će vrijeme.

vecernji.ba