Nogomet na BHT: Državni prvak u samo dva izravna prijenosa

Prvaci
...utakmica koja će ova medijska kuća izravno prenositi u prvom dijelu Premijer lige, sezona 2014/2015.
Tako su nogometni "stručnjaci" na BHT odlučili da će ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu u BiH gledate slijedeće utakmice:

1. Olimpic - Željezničar
2. Sloboda - Čelik
3. Sarajevo - Velež
4. Željezničar - Zrinjski
5. Čelik - Velež
6. Borac - Široki Brijeg/Sarajevo - Travnik
7. Radnik - Sloboda
8. Sarajevo - Olimpic
9. Zrinjski - Velež
10. Travnik - Široki Brijeg
11. Željezničar - Velež
12. Mladost - Željezničar
13. Slavija - Olimpic
14. Široki Brijeg - Slavija
15. Borac - Velež

Kako u najavama ovih susreta "stručnjaci" sa BHT znaju reći da su ti susreti koje prenose upravo i derbi tog kola Premijer lige BiH moramo se osvrnuti na njihov nelogični izbor. Kada se pogleda ovaj popis vidi se da se direktno prenose samo dvije utakmice aktualnog prvaka HŠK Zrinjski.

Ostaje poprilično nejasno po kojim su se parametrima rukovodili "stručnjaci" sa BHT pri ovom odabiru, i to je zaista teško uz sve napore odgonetnuti. Uoči ove sezone Premijer lige BiH većina nogometnih stručnjaka se slaže da su najveći favoriti za naslov prvaka HŠK Zrinjski, FK Sarajevo i NK Široki Brijeg.

Ipak ljubitelji nogometa će biti uskraćeni za susrete Zrinjskog sa ova dva kluba u 11. i 15. kolu jer su očito neki drugi klubovi pretplaćeni za prijenose na tv ekranima. Ne mežemo, a da se i ne zapitamo po čemu su utakmice recimo Radnika i Slobode, te Slavije i Olimpica derbi kola???

Na kraju svega ovaj izbor i nije toliko čudan s obzirom da javni servis ove države u dva navrata nije prenosio utakmice Lige prvaka svoga predstavnika. Ne treba biti puno mudar i pametan da se zna da je oba puta taj predstavnik bio upravo HŠK Zrinjski.

HERCEGOVINA.info