NK Troglav-NK Hajduk 3:2

Konačni rezultat je 3:2, a strijelci su za Hajduk bili Ahmad i Pešić.

U prvom poluvremenu igrali su: Kalinić, James, Lima, Glumac, Miličević, Oremuš, Krešo Ljubičić, Andrić, Anas, Ahmad i Vukušić.
U drugom poluvremenu igrali su: Subašić, Župan, Maloča, Mić, Kukoč, Tomasov, Andrijašević, Luštica, Pešić, Vuković i Tokić.

U momčadi ovaj put nisu bili Lendrić, Trebotić, Brkljača, Jozinović, Sarić i Tičinović. Bijelima se na Kupresu priključio mladi stoper Marin Mić umjesto Marina Ljubičića koji se vratio u Split. Ljubičić je dobio ponudu iz inozemstva, te bi ubrzo mogao napustiti Poljud. Navodno odlazi u Ukrajinu.

Domaći su poveli na samom početku utakmice. Vratar "bijelih" Lovre Kalinić prilikom istrčavanja srušio protivničkog igrača u kaznenom prostoru, zbog čega je sudac bez dvojbe pokazao na najstrožu kaznu. Siguran izvođač bio je Krivić. Negdje oko 20. minute došlo je izjednačenje. Andrić je lijepo uposlio Ahmada koji iskosa pogađa suprotni kut vratara Gele. S tim rezultatom otišlo se na odmor, a za Hajduk je kao i obično zaigrala potpuno nova momčad.

Već u 54. minuti "bijeli" su ponovo imali gol zaostatka. Semren je zabio iz slobodnjaka s više od 20 metara, Subašić je bio nemoćan. Nakon toga novi šok; tri minute kasnije povisili su domaći na 3:1. Brdar je zabio gol glavom nakon neuvjerljive reakcije Hajdukove obrane. U 73. minuti prednost Troglava smanjuje Pešić, a do kraja utakmice igrači Hajduka nisu uspjeli poravnati rezultat.

Poraz je ovo koji ukazuje na pogreške koje treba ispraviti. Ipak treba uzeti u obzir da je kompletan stručni stožer zajedno s igračima potresen smrću Tomislava Ivića. Osim toga pripreme su jako naporne, a trener Balakov ove utakmice ne vidi kao natjecateljske. Do kraja je ostala još jedan susret protiv Branitelja u Tomislavgradu. Nakon toga "bijeli" se vraćaju u Split.

izvor: dalmacijanews.