NK Travnik-NK Široki Brijeg 2:1

travnik široki
Prvo uzbuđenje bilježimo tek u 17.minuti kada nakon ubačaja Wagnera Nurković izbacuje loptu u korner a u nastavku akcije Brekalo slabo šutira glavom. Uzvratio je Travnik u 27.minuti i odmah stigao do vodstva . Čivić je ubacio u peterac gostiju, Sadiković spustio loptu do usamljenog Dudića koji pogađa za 1:0. Široki je mogao do izjednačenja u 38. minuti kada Plazonić ubacuje a Wagner atraktivno škaricama šutirao sa 8 metara ali pored gola pa su na odmor veziri otišli sa minimalnom prednošću.

Odmah na početku drugog dijela trener gostiju u igru ubacuje Landeku i Ljubića umjesto indisponiranih Čorluke i Mihaljevića. No, prvi su zaprijetili domaćini u 49. minuti no Dudić nije pravovremeno uposlio Burazora pa je odbrana Širokog otklonila opasnost. Svoju grešku Dudić je ispravio u 61. minuti kada je majstorski na sredini terena ukrao loptu gostima, i u stilu Ronalda u punom trku prevario stopere Širokog te rutinski savaldao nemoćnog Soldu za 2:0.

Već u narednoj minuti gosti su mogli smanjiti, Terzić je nespretno reagovao i umalo pogodio svoju mrežu . Široki je zaigrao potpuno otvoreno i u 71.minuti Ivanković ubacuje u peterac domaćina a Pandža pokuša šutirati glavom, što je prevarilo domaćeg vratara pa je lopta završila u mreži za 2:1. I u 77. minuti je Ivanković dobro izveo slobodnjak ali je ovaj put lopta otišla pored gola.Ofenziva gostiju ne posustaje , Wagner u 79. minuti izvodi odličan solo prodor ali je završni šut bio neprecizan.

U finišu meča trener domaćih Husnija Arapović ubacuje dva napadača - Jusufbašića i Smajića vjerojatno vođen po onoj narodnoj - napad je najbolja obrana, ali do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja pred oba gola.

„ Zaslužena pobjeda domaćina , prekinut je pobjdnički niz . Osjetilo se neigranje Zakarića i nadam se da će se oporaviti u predstojećoj pauzi," rekao je nakon meča Slaven Musa.

„ Pokazali smo da imamo potencijal , da možemo igrati i sa najboljim BiH ekipama.Trebamo uigrati još neke segmente u igri i mislim da ćemo se u nastavku sezone učvrstiti u sredini ljestvice,"

TRAVNIK - ŠIROKI BRIJEG 2:1

TRAVNIK - Stadion Pirota . Gledatelja 400.

Sudija : Vladimir Bjelica ( I.Sarajevo) 7.

Pomoćnici : Asmir Budimlić (Bihać) i Elvis Prošić (Cazin)

4.sudija : Enes Đozić (Sarajevo), 5.sudac :Admir Šehović (Sarajevo) , 6.sudija:Miloš Gigović (Gradiška)

Delegat : Lazar Martinović (Čapljina)

Strijelci : 1:0 - Dudić (27),2:0-Dudić (61),2:1- Ivanković (71)

TRAVNIK : Nurković 6,5, Terzić 7, Kovač 6,5, Burazor 6,5 (od 82.-Jusufbašić-), Čurić 6,5, Dudić 7,5 (od 87.-Ribić-), Varupa 6,5, Helvida 6,6, Musić 6,5, Sadiković 6, Čivić 6 (od 76.-Smajić- ).Trener: Husnija Arapović 7.

ŠIROKI BRIJEG: Soldo 6, Pandža 6, Barišić 6, Čorić 6,5, Mihaljević 5,5 (od 46.-Ljubić 6 ), Ivanković 7, Wagner 6,5, Čorluka 5,5 (od 46.-Landeka 6), Kožulj 6 (od 77.-Buhač-), Brekalo 6, Plazonić 6,5. Trener: Slaven Musa 6.

Žuti kartoni : Terzić ,Čivić /Plazonić

Igrač utakmice : Feđa Dudić

ENI news

hronika.ba