NK Sloga: Od ponedjeljka u sastavu istinska pojačanja ekipe

nk sloga ljubuški, HNK Brotnjo, nk sloga, nk sloga ljubuški, Damir Vučić, nk sloga ljubuški, 1 liga federacije, nk sloga ljubuški, nk sloga, NK Široki Brijeg, HNK Sloga Ljubuški, nk sloga, Sloga Ljubuški, mladost doboj kakanj
...gdje se upravo naredne godine očekuje daleko najteže prvenstvo od formiranja ovog natjecanja.

Upravo zato će puno ovisiti o načinu na koji će se momčad sklopiti u narednom periodu, prvenstveno od početka priprema u ponedjeljak 29. lipnja (10 sati) kad će trener Damir Vučić obaviti prozivku nogometaša. Naime, iako je Sloga bila jako dominantna u Drugoj ligi FBiH Jug, imala impresivnu statistiku sa 20 pobjeda, 5 remija i samo jednim porazom, uz izvrsnu gol razliku od 101:12, u klubu su svjesni da će taj sastav trebati dodatnu kvalitetu za viši rang iz kojeg naredne sezone teoretski može ispasti i do devet klubova.

- U pregovorima smo s pojačanjima, ali je sigurno da nećemo žuriti s dovođenjem novih igrača kako bi smanjili mogućnost pogrešaka u selekciji. Oprezno ćemo dovoditi nove nogometaše, rekao je tajnik Sloge Željko Rašić.

Prva prinova Sloge je mladi golman Petar Barukčić (17 godina) i u narednoj sezoni će činiti konkurenciju Slavenu Hrstiću i Antoniju Brkiću koji su iznijeli posljednju godinu na ovoj poziciji.

- Došao sam iz Odžaka koji se prošle sezone natjecao u Drugoj ligi FBiH Sjever, to mi je matični klub. Nadam se da ću se izboriti za svoju poziciju u momčadi te da će klub ispuniti svoje ambicije u sljedećoj sezoni, izjavio je Barukčić.

Za Ljubušake je važno da je većinski dio igračkog kadra iz prošle sezone sačuvan, a istinska pojačanja u Slogi očekuju od ponedjeljka, odnosno na početku priprema koje će kompletne obaviti na stadionu Babovac. Za pripremu će imati nekih 40-tak dana jer prema kalendaru natjecanja start Prve lige FBiH je zakazan za 8./9. kolovoza.

- Liga je veliki izazov po pitanju trenerskog i igračkog posla, ali mi smo svjesni svojih prednosti i nedostataka te sukladno tome činimo sve, radimo punim kapacitetom i nadamo se da će to donijeti određenu kvalitetu. Ozbiljni smo u pripremi za ono što nas očekuje, a to su prave utakmice, rekao je trener Sloge Damir Vučić.

Dnevni list