NK ''Slaven'' - HNK ''Čapljina'' 1:0

Naime, iako je imala minimalne uvjete za igru, momčad Čapljine je veći dio utakmice bila znatno bolji takmac, za razliku od domaćina imala je šest odličnih prilika, no zahvaljujući slaboj realizaciji svojih napadača nije uspjela postići pogodak i ostvariti zasluženi rezultat.

Za razliku od Čapljine, koja je tražila igru i nadigravanje, domaćini su od prve minute krenuli pogibeljno i s opstrukcijom igre, a na kraju su zbog nevjerojatnih 67 prekršaja zaradili čak deset žutih i jedan crveni karton, što je vjerojatno rekord ove lige. Da je kojim slučajem sudac Zrnić bio samo malo hrabriji i striktnije primjenjivao pravila ove igre onda bi momčad Slavena utakmicu završila sa znatno manjim brojem igrača.

Kakva je situacija bila na terenu u Živinicama najbolje ilustrira podatak da su odmah nakon pogotka domaćina s terena povučene sve lopte kao i sakupljači lopti, a utakmica se nastavila igrati s jednim „balonom“.

Oraganizacija utakmice, kakva je bila ova u Živinicama, u drugom rangu natjecanja u jednoj državi, je bila više nego žalosna. Psovanje i vrijeđanje sa tribina, zbog čega je delegat ispraznio jedan dio tribine, psovanje nosača nosila, povlačenje s terena sakupljača lopti, sklanjanje lopti zbog čega se u finišu utakmice, kad je jedina lopta s kojom se igralo otišla preko tribine čekalo više od pola minute da se klupa domaćina smiluje i ubaci jednu od sakrivenih lopti…. samo su neki detalji koji daju jasniju sliku o ovoj utakmici.

Treba reći i to da je sudac Zrnić utakmicu produžio za osam minuta ( 3 zbog izmjena i 5 zbog prekida), iako je samo jedan prekid trajao punih šest minuta.

XI kolo Prve lige Federacije BiH

Mjesto: Gradski stadion Živinice.

Gledatelja: 300.

Suci: Danijel Zrnić (Zenica),  Rizah Riđalović (Zenica) i Samir Trako (Kakanj).

Strijelac: Salihović (66.min.)

Slaven: Baščelić, Šehić(Borogovac), Aličić (Majdančić), Mujanović, Omerkić, Mirza Salihović, Mulavdić, Zoletić, Tomić (Trubić), Softić, Mirnes Salihović.
Trener: Samir Hadžimahović.

Čapljina: Josić, Coronel, Vlaho, Miočević, Grbavac, Benić, Visckovich, Ortaš (Ojoli), Obad (Menalo), Jusufbašić, Kukić.
Trener: Zlatko Križanović.

Čapljina se trenutno nalazi na drugom mjestu ljestvice, sa osvojenih 19 bodova, dok je na prvom mjestu NK GOŠK iz Gabele sa osvojena 24 boda.

hnk-capljina.com