NK Široki: S minimalnim promjenama ipak u vrhu, Wagner i preko zime u Širokom!

...Bog zna što. Na okupljanju prije dvije utakmica s Olimpijom pojavila su se samo dvojica novaka za koje je odmah istaknuto - da nisu pojačanja. Marko Grgić se kao igrač Širokog vratio iz GOŠK-a, a iz hrvatskog niželigaša Radnika iz Sesveta stigao je Mihael Pazman. Dok je ovaj prvi, posebno u završnici polusezone, pokazao da je itekako vrijedna rezerva, Pazman prilike nije ni dobio. Da je što se tiče pojačavanja (brojnosti) kadra ostalo na tomu, teško bi Široki završio jesen na način na koji ju je završio - na 2. mjestu premierligaške ljestvice i među četiri najbolje momčadi Kupa. No, dogodilo se šokantno ispadanje od Olimpije, koju je Široki ljeto prije u dvije utakmice razbio s 5:0, i došlo je do promjena - po tomu ispada da su Slovenci Širokom napravili i određenu uslugu, jer kadar je nakon kratke europske epizode zaista ojačan. Ispostavilo se da je Boris Baćak, koji se u Široki vratio nakon epizode u Iranu, prerano gurnut u vatru, pa je nakon nesigurnih partija protiv Olimpije "smijenjen", a njegovo je mjesto zauzeo Luka Bilobrk. Bivši vratar Čelika nastavio je za kratko prekinutu tradiciju vrlo dobrih vratara Širokog (Vasilj, Bandović) i dokazao da je pojačanje. Široki je u prvenstvu primio samo sedam golova, što je, između ostalog, dijelom i njegova zasluga...

A zaslužan za čvrstu zadnju liniju svakako je i dolazak Vedrana Ješea. Hrvatski internacionalac na Pecaru je došao nakon angažmana u Grčkoj, gdje nije igrao, no usprkos činjenici da su mu nedostajale utakmice, brzo se ustalio u startnoj postavi. Njegovo je mjesto, da tako kažemo, prvog stopera bilo neupitno, a ovisno o zdravstvenom stanju pored njega su uskakali Ivica Džidić, Slavko Brekalo... ili Jefhton. Ovaj posljednji je i najnovije ime u kadru. Brazilac koji ima iskustvo nastupa u Premier ligi nastupao za Posušje, uskočio je nakon peripetija s papirologijom u Hrvatskoj (bio član Zagreba) i definitivno podigao kvalitetu - njegova se vrijednost ogleda u činjenici da može igrati u zadnjoj liniji, ali i na poziciji zadnjeg veznog. I to je zapravo bilo to. Minimalne promjene. To je dijelom dokazalo da je i prošlosezonski kadar bio kvalitetan i da je trebao biti više plasiran od četvrtog mjesta, no okolnosti su bile takve da je to bio maksimum - Europa je, podsjećamo, izborena sretnim završetkom sezone, poklopili su se Širokobriježanima određeni rezultati (pobjeda Željezničara u finalu Kupa nad Čelikom), ali je novi međunarodni nastup izboren. Na pola tekuće sezone Široki je i dalje ozbiljan konkurent za naslov, Željo je samo bod ispred, no da bi ostao u utrci na Pecari smatraju da im treba napadač - učinkovit.
Klasični napadači Juan Manuel Varea i Mateo Roskam zabili su zajedno četiri gola, a podbacio je i ofenzivni veznjak Goran Zakarić. Stvar je sa šest pogodaka u prvenstvu izvukao Wagner, no Širokobriježani su odlučni na zimu dovesti klasičnu špicu koja je učinkovita. Za sada se sve svodi na spekulacije, govor trenutačno imaju svi, no na ljeto će biti druga priča. Aktualne su priče o odlasku desnog bočnog Dioga i vrlo je moguće da će se one zbog slabih partija Brazilca i realizirati, no Široki ga se neće riješiti ako ne nađe alternativu za desni bok.

Wagner i preko zime u Širokom

Za vrijeme stanke i blagdana Široki obično napuste svi stranci. Brazilci su kao i svakog kraja godine tako već kod kuće, svi osim Wagnera koji je zapravo domaći. Nedavno je ponajbolji igrač Širokog dobio drugo dijete, što je jedini razlog ostanka u Hercegovini tijekom zime. Za sada, Pecara je dom petorici Južnoamerikanaca, u siječnju ćemo vidjeti hoće li se ta brojka smanjiti, povećati ili ostati ista.

Dnevni list