NK Široki: Osvojiti Kup, a u prvenstvu što bliže vrhu

Nakon obavljene prozivke na Pecari, uslijedio je i prvi trening na terenima SC „Musa-Karačić" na Blatu. Prvu pripremnu utakmicu „Plavo-bijeli" će odigrati 26. siječnja protiv Veleža, a pravi spektakl očekuje se 2. veljače na Pecari, kada će gostovati Dinamo. Kompletan prihod s te utakmice namijenjen je za potporu radu humanitarne udruge „Fra Mladen Hrkać". Od 3. do 10. veljače momčad će se pripremati u Novigradu, gdje će odigrati četiri utakmice, a „generalka" je planirana za 26. veljače protiv Branitelja.

Tradicionalna „Plavo-bijela noć", na kojoj će se okupiti sponzori i prijatelji kluba, održat će se 1. veljače. Što se, pak, ambicija u proljetnom dijelu sezone tiče, trener Musa najavio je kako je krajnji cilj izlazak u Europu, uz naglasak kako će se „učiniti sve što je u našoj moći za osvajanje Kupa". U prvenstvu ostaje čekanje na eventualne kikseve Željezničara i Sarajeva te pomak sa sadašnjeg šestog mjesta „što bliže vrhu". Musa je istaknuo i kako ima puno povjerenje u aktualni igrački kadar tako da pojačanja praktično nisu potrebna, dok prinove ne želimo dovoditi.
Na prvoj prozivci nije bio Wagner, njegov dolazak iz Brazila očekuje se 15. siječnja. Na Bajana trener ne računa, ostaje s njim dogovoriti „papirologiju", odnosno modalitet prekida suradnje. Eventualno je moguć povratak Josipa Barišića u klub, koji se pojavio na Pecari, ali, naravno, pod uvjetom povoljnog raspleta njegove priče s Hajdukom s kojim je vezan ugovorom.

Na prvoj prozivci su bili: N. Marić, Marković, J. Barišić, Brekalo, Jurčević, Serdarušić, Kožul, Kvesić, Ivanković, Ljubić, Roskam, I. Barišić, Bilobrk, Bertoša, I. Džidić, Landeka, Šilić, Mikulić, Kožulj, M. Marić, Kordić, Ješe, Zlomislić, D. Džidić, Ćorić, Karačić.

NK-Sirokibrijeg.com