NK Široki Brijeg: Za Ketu, za pobjedu, za treće mjesto nakon dva kruga

Krešimir Bandić, pjesma, NK Široki Brijeg, FK Sarajevo

Najzanimljivija utakmica posljednjega tzv. redovitog dijela nogometnog prvenstva BiH igra se večeras u 18 na Pecari. Vodeće Sarajevo (49 bodova) stiže u goste trećem Širokom (32). Sarajlije su vodeći nakon dva kruga i glavni kandidati za naslov. Široki utakmicu čeka u posebnom raspoloženju nakon tragične i šokantne smrti svoga mladog vratara Krešimira Bandića:

Znat će naći snage

- Nakon tragedije nije se lako koncentrirati na igru, ali naši su igrači čvrsti momci. Znat će naći snage, iako se od njih traži puni angažman u zahtjevnoj utakmici. Na neki smo se način dobro spremili za Sarajevo. Hoće li to biti dovoljno za pobjedu, vidjet ćemo. Očekujem pozitivno ozračje na tribinama - kaže pomoćni trener Jure Ivanković, koji je kao igrač puno derbija protiv Sarajeva, kako na Pecari tako i na Koševu. - Igramo bez tri važna igrača - Bernarda Matića, Zvonke Pamića i Dražena Bagarića, ali nam optimizma ne nedostaje. Igrači su još u šoku, ali najavljuju da će s mislima na svoga Ketu dati sve od sebe za pobjedu. Sarajevo je kvalitetno, osobito u napadu, praktički je već prvak... Ali nećemo razmišljati o njima. Igrat ćemo svoju igru i tražiti pobjedu za ostanak na 3. mjestu uoči trećeg kruga prvenstva - kaže trener Goce Sedloski, dodajući da je Široki i protiv Zrinjskog pokazao da je svima ravnopravan:

Luka Begonja "odležao" je žute kartone i igrat će u sredini: - Ponovimo li zalaganje i igru kao protiv Zrinjskog, imamo se pravo nadati pobjedi, a Petar Franjić također je optimističan:

- Za ovakve utakmice se živi. Pravim pristupom, možemo svladati svakog, pa i Sarajevo - kaže strijelac protiv Zrinjskog. Sedloski nije "izrecitirao" sastav. Ostaje da sami obavimo tu zadaću. Bilobrk će vjerojatno na vrata, iako je Zlomislić bio siguran protiv Zvijezde. Dakle: Bilobrk - Ćorić, Perković, Hrkać, Marković - Enin, Marić - Eliomar, Babić, Franjić - Jurić. (Zlomislić, Ćorluka, Kvesić, Kovačić, Stanić, Popović, Petrović).

Istok i jug

Nakon izgreda protiv Zrinjskog, Široki je kažnjen dvjema utakmicama bez publike na sjevernoj tribini. Bit će otvoreni istok i jug. MUP ZHŽ-a zabranio je dolazak Hordama zla zbog sigurnosti (najavilo ih se oko 400). FK Sarajevo žalilo se NS BiH, ali je žalba odbijena. Slično su u više navrata prošli i Škripari, koji su kretali na 3 - 4 posljednja gostovanja u glavni grad, ali ih je policija svaki put zaustavila ispred tunela na Ivanu, pretresla i na kraju vraćala tamo odakle su i krenuli.

Vecernji.ba