NK Široki Brijeg: Wagner i Ćorić upitni za Sarajevo

Slaven Musa

Na Pecari je priča već dugo, dugo vremena drukčija - Bordo tim na širokobriješkom zdanju nikada nije slavio u prvenstvu, samo je jednom ostao neporažen. Međutim, u Širokom se uoči novog sraza ne uzdaju u tradiciju. Vjeruju prije svega svojoj kvaliteti.

U svibnju 2005. u prvoj utakmici finala Kupa BiH bilo je 0:1, u travnju 2009. u prvenstvu 1:1. To su jedina dva pozitivna rezultata Sarajeva na Pecari na kojoj je prošle sezone domaćin slavio minimalnu pobjedu - režirao ju je pogodak Ivana Buhača koji je Bordo tim u 9. kolu gurnuo na minus sedam. Pa ipak, na kraju prošle sezone razlika je iznosila deset bodova - u korist novog prvaka Sarajeva, dok je Široki ostao bez Europe. Sada pričamo o 18. kolu, dakle puno je manje prostora za kiks, ali teško da će u borbi ova dva rivala za visok plasman nadolazeća utakmica biti odlučujuća. Znaju to dobro na Pecari, na kojoj su pomalo frustrirani zbog dva vezana remija - s Travnikom kod kuće i Vitezom na strani.

- Nismo željeli ta dva remija, posebno s Travnikom. Da smo remizirali samo u Vitezu, ne bi to bilo toliko bolno, rekao nam je trener Slaven Musa.

Suspenzija Mirze Tičića, kaže strateg jesenskih prvaka, može se svrstati pod onu staru "ujo vuk kenjca"...

- Tih deset utakmica na koliko je suspendiran, za nas je nikakva satisfakcija. A što se tiče Viteza..., tu zbog uvjeta zaista nismo mogli previše. Sat i pol prije utakmice teren je bio pokriven snijegom, zamislite onda u kakvu se to kaljužu pretvorilo kad se počelo igrati, rekao je, zatim se osvrnuo i na velike probleme s kadrom u tom duelu.

- Vidjeli ste po samom sastavu da situacija nije bila idealna. Kad na strani krenete s Krstanovićem i Kresingerom, sve vam je jasno. Ispalo je to čak i dobro. Kresinger je bio odličan, zabio je nakon što je preskočio par utakmica, a gledajući s tog aspekta i Landeka je pružio dobru partiju. Da, Pandža je pogriješio kod pogotka Viteza, ali treba znati da je igrao ozlijeđen, na svoju odgovornost..., a nismo imali suspendiranog Brekala. Uvjeta za igru nije bilo, ali mi smo greške našli u sebi, bili smo dekoncentrirani u napadu. Na kraju se ispostavilo da je jedina dobra stvar iz Viteza povratak Zvonimira Kožulja.

U nedjelju na Pecari gostuje najbolji napad Lige, ali Musa ističe da posljednje rezultate Sarajeva treba gledati i kroz prizmu protivnika...

- Malo ta njihova forma zavarava. Da imaju taj niz, ali u posljednja su dva kola protiv sebe imali Drinu i Travnik..., Travnik koji smo i mi morali dobiti. Vidjeli smo njihove poraze od Želje i Mladosti, vidjeli smo njihove nedostatke, a mislim da će im ovoga puta najveći problem biti izostanak lijevog beka Almira Bekića. Koga god drugo postave na tu poziciju, bit će to improvizacija.

Značaj utakmice? Musa tvrdi da nije presudna, ali...

- Na Koševu smo izgubili 2:1 tako da moramo računati na skor..., bilo koja pobjeda bila bi dobra. Mislim da će to biti kvalitetna utakmica s dva podjednaka rivala, s tim kako vjerujem da smo mi za nijansu bolji. Vrlo nam je važno da u Širokom imamo odlične uvjete, tako da se spremamo za nogomet. A na Pecari smo uvijek favoriti, bez obzira tko je s druge strane.

Musa - Sarajevo 5:1

Slaven Musa rijetko gubi protiv Sarajeva. Izgubio je samo jednu utakmicu - u rujnu 2012. bilo je 2:1 na Koševu. Sa Širokim je Sarajeva tukao četiri puta, od čega tri puta na Pecari, a bio je uspješan i kao trener Zrinjskog - dok je od studenog 2010. do travnja 2012. sjedio na klupi Plemića, Sarajevo je s Mostarcima odigralo dvije utakmice Pod Bijelim brijegom i iz njih izvuklo poraz i remi. Široki je u posljednje dvije utakmice poraženo od Sarajeva, ali bio je to onaj period u kojem je Musa privremeno napustio klupu, na kojoj su u ta dva poraza sjedili Blaž Slišković i Davor Mladina.

Wagner i Ćorić upitni

Zdravstveni karton nije idealan, ali situacija je bolja nego je bila. Slaven Musa drži palčeve da će tako i ostati.

- Pehar ponovno normalno trenira, a ponovno možemo računati i na Brekala koji je odradio suspenziju, rekao je Musa, pa dodao: Wagner zbog bolnog lista i dalje radi sa strane, ali nadamo se da će nam se priključiti u četvrtak, petak i da će konkurirati. Ne znam hoće li startati, ali bilo bi itekako korisno da uđe nekih pola sata jer on je igrač koji daje kvalitetu više. Slično je sa Ćorićem koji ima malo napuknuće lože. Vjerujem da će nam se i on priključiti do kraja tjedna, ali ni s jednim ni s drugim nećemo riskirati. Situacija je bolja nego je bila, samo da tako ostane do utakmice.

Sarajevo nanizalo pet pobjeda

Sloboda, Slavija u Kupu, Olimpic, Drina i Travnik. To su momčadi koje su uskočile u pobjednički niz Sarajeva koje je u svakom od posljednja četiri duela zabilo tri ili više pogodaka. Upozorenje Širokom Bordo tim je plasirao u vidu 4:0 protiv Travnika, nakon čega je šef struke Miodrag Ješić bio zadovoljan i zdravstvenim stanjem kadra. "Osim Kadušića, svi igrači su zdravi, što je svakako dobra vijest", izjavio je.

Dnevni list