NK Široki Brijeg: U novu sezonu bez braće Džidić, Zakarića i Peke

Široki-Zrinjski
Novi šef stručnog stožera Davora Mladina će u petak, 19. lipnja 2015., izvršiti prozivku kadra na koji će računati u sljedećem razdoblju. Za očekivati je nekoliko promjena, kako u igračkom tako i u stručnom kadru.

Prvi pomoćnik novom treneru bit će Mario Bazina, dok će Anto Kokić biti preraspoređen u omladinski pogon. Također, do početka priprema momčad će dobiti novog kondicijskog trenera, čije je mjesto ostalo upražnjeno odlaskom Frane Hrkaća u Bahrein.

Što se tiče igračkog kadra, jedino novo ime u klubu je branič Jozo Špikić, naš nekadašnji igrač, koji na Pecaru dolazi na posudbu iz Rijeke. Osim toga, Široki Brijeg će pred novu sezonu biti jači i za usluge Mate Pehara, koji će, zahvaljujući osobnom inzistiranju novog trenera Mladine, na Pecari dobiti novu priliku. Podsjetimo, ovaj ofanzivni veznjak je, iako je s momčadi ugovorom vezan do lipnja 2017. godine, bio cijelo proljeće izvan kadra zbog suspenzije bivšeg trenera Slavena Muse, koju je po dolasku prihvatio i Blaž Slišković.

Na pripremama u petak neće biti braće Ivice i Damira Džidića, kojima su istekli ugovori i koji će, vjerojatno, zbog učestalih problema s ozljedama okončati igraču karijeru, zatim neće biti Gorana Zakarića koji se vraća u Dinamo, te Ivana Peke s kojim je sporazumno raskinut ugovor, dok još uvijek traju pregovori s brazilskim veznjakom Taijem, igračem s velikim nogometnim znanjem kojeg su ozljede spriječile da pokaže svoj raskošni potencijal, priopćili su iz NK Širokog Brijega.

SirokiBrijeg.info