NK Široki Brijeg: Tim s Pecare prvi od premijerligaša kreće s pripremama

NK Široki Brijeg, FK Željzničar, Andrija Anković, Memorijal Andrija Anković, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Radnik, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Stadion HŠK Zrinjski, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NS BIH, NK Široki Brijeg, pripreme, Slaven Musa, NK GOŠK Gabela
Kratko su odmarali na Pecari, svega dvadesetak dana. Ali struka vjeruje da je to bio sasvim dovoljno dug odmor za rekuperaciju uoči nove sezone u kojoj će Široki, nakon godine izbivanja ponovno igrati Europu. Dvadesetog ovog mjeseca saznat će Širokobriježani protivnika u 1. pretkolu Europske lige u kojem će biti nositelji, a već 30. lipnja čeka ih prva utakmica. Prvo pitanje koje se postavlja samo po se sebi glasi: s kakvim će kadrom Široki krenuti u novu, trinaestu europsku avanturu?

Najprije ono što je sigurno - klub više ne računa na iskusne, veznjaka Davora Landeku i napadača Dinu Kresingera, a nove ugovore potpisali su Wagner Santos Lago i Josip Barišić (još godinu) te Ivan Krstanović, Jure Ivanković, Danijel Kožul i Luka Bilobrk (dvije godine). Nigerijski ofenzivac Goodness Ohiremen Ajayi, koji je proradio u drugom dijelu sezone kada je bio jedan od najboljih na terenu, odlazi, jer mu je istekla posudba, a vlasnik mu ugovora Rijeka želi ga vidjeti u svojoj momčadi. Treba vidjeti hoće li se isto dogoditi i sa stoperom Jozom Špikićem, koji je zbog teške ozljede propustio prošlu sezonu, a kojem ugovor s Riječanima ističe ovog mjeseca.

Uvjetno rečeno, novo lice na pripremama trebao bi biti Stjepan Lončar..., novo lice u odnosu na prošlu sezonu, jer on je igrač Širokog koji je u Neretvancu imao dobru prošlu sezonu. S druge strane, neki od starosjedioca će kasniti na početak - Zvonimir Kožulj, jedan od najvažnijih igrača, trenutno je s A reprezentacijom BiH u Japanu odakle se vraća nakon finala Kirin kupa zakazanog za sutra.

Bit će ovo treće ljetne pripreme Slavena Muse sa Širokim. Na klupi je od kolovoza 2012., a s nje je izbivao od travnja do rujna prošle godine kada su ga mijenjali Blaž Slišković i Davor Mladina.

Dnevni list