NK Široki Brijeg: Prvenstvena stanka nije “izbrisala” ozljede

U stanku je Široki ušao s dosta problema s kadrom, u Travniku recimo čak sedam igrača nije bilo u kadru, čemu su kumovali i kartoni. Situacija je sada nešto bolja, no nije ni stanka protekla bez problema...
- Džidić ima problema s njegovom starom ozljedom, a sve su prilike da ćemo biti i bez Bertoše, ispalio je trener Branko Karačić iz prve.
To ipak nisu svi njegovi problemi... - Varea je bolje, ali on je ispao iz ritma. Zadnji je put igrao protiv Čelika, a mi smo od tada odigrali dvije utakmice, plus je tu sada i prvenstvena stanka. Iznad Jefthona je također veliki upitnik, dok je Grgić sigurno izvan kombinacija.
Dakle, moguće je da će se na Zrinjski ići bez petorice iz užeg kadra. Sreća za Karačića i društvo da ima i nekih povratnika.
- Mišić, Roskam i Ivanković se vraćaju nakon što su odradili suspenziju zbog kartona, tako da ima i dobrih vijesti, rekao je šef struke prvenstvenih lidera.
Karačić je cijelo vrijeme bio oprezan u najavama svake utakmice, a tu praksu ne napušta ni uoči Zrinjskog. Razloga je, kaže, puno.
- Respektiramo Zrinjski, to je jasno. Upisali su samo dva poraza, imaju dosta neriješenih rezultata i dobro igraju na strani. Isto tako, kraj je sezone, jesen će se praktički završiti u sedam dana, pa treba ostati fokusiran. Ali i mi do sada iza sebe imamo rezultate, pa nema razloga da sada popustimo.
Dodao je Karačić i to kako se nada da će se mladi reprezentativci Mario Kvesić, Slavko Brekalo i Goran Zakarić vratiti zdravi iz Grčke, u kojoj su pod palicom Vlade Jagodića izborili važnu pobjedu u kvalifikacijama za Euro 2013. Prethodno su upisali poraz od Cipra u kojem je Brekalo nesretno savladao vlastitog vratara Divkovića...
- Brekalo je odigrao obje utakmice, Zakarić je u obje imao minutažu, a Kvesić je u prvoj ulazio u igru, s njima će kadar svakako biti kompletniji, rekao je.
Inače, U21 reprezentativci u Široki su se trebali vratiti jučer. A kad smo već kod ovih mlađih igrača, recimo i to da su svojevrstan uvod u hercegovački derbi napravili i juniori i kadeti Širokog Brijega koji su u okviru 14. kola Omladinske Premier lige savladali vršnjake iz Zrinjskog - kadeti su u Ortiješu slavili 2:1, a juniori sa 3:1, s tim da je za potonje zabio i Ivan Barišić, bivši član mostarskog kluba.

Promjena termina: Igra se u subotu u 16 sati

Termin hercegovačkog derbija prvotno je bio onaj nedjeljni, no došlo je do promjene. Na zahtjev Širokobriježana, koji u srijedu igraju uzvrat četvrtfinala Kupa protiv Krajišnika iz Velike Kladuše (prva utakmica 1:1), igrat će se u subotu s početkom u 16 sati. Konferenciju za novinare Širokobriježani će organizirati u četvrtak u 11.30, kada će biti govora i o redizajniranoj službenoj internetskoj stranici kluba, koju klub s Pecare u pogon namjerava pustiti do derbija.


Dnevni list