FOTO  NK Široki Brijeg: Pioniri i kadeti remizirali kod Željezničara

pioniri NK Široki Brijeg  , NK Široki Brijeg, škola nogometa NK Široki Brijeg, FK Željezničar

Pioniri Željezničara i Širokog Brijega odigrali su danas u odličnoj utakmici 2:2 na pomoćnom terenu stadiona Grbavica.

Nije ova utakmica imala neki prijeki rezultatski značaj, što kao da je rasteretilo dječake oba tima, koji su odigrali jednu jako dobru utakmicu i podijelili bodove.

Poveli su gosti golom Ivana Kraljevića u 26. minutu. U drugom poluvremenu Željezničar stiže do izjednačenja golom Emira Brkovića u 41. minutu, da bi šest minuta kasnije Ajdin Kobašević donio potpuni preokret Plavima.

Ipak, gosti se vraćaju, i preko Dominika Čeka u 56. minutu dolaze do 2:2, što je bio i konačan rezultat.

Kadetske selekcije Željezničara i Širokog Brijega remizirale su u 8. kolu elitne Premijer omladinske lige BiH za kadete na stadionu Grbavica. Gosti su vodili sa 2:0 nakon prvog dijela, ali Željezničar se u drugom dijelu vratio u meč, pa je susret okončan rezultatom 2:2.

Gosti su nevjerovatno brzo došli do velike prednosti. Već u 2. minuti nakon brze kontre je pogodio Josip Kujundžić za vodstvo Širokobriježana, da bi u 5. minuti bilo 2:0 pogotkom Mate Zvonimira Lasića nakon još jedne kontre.

David Martić je u 18. minuti dobio svoj drugi žuti karton, pa je Široki Brijeg u nastavku susreta igrao sa igračem manje.

Željezničar je brojčanu prednost uspio iskoristiti u drugom poluvremenu. Madžid Šošić u 69. minuti pogađa za 2:1, a poravnanje 4 minute kasnije donosi rezervista Enver Kulašin.

Nakon ovog remija, Široki Brijeg je zadržao prvo mjesto i iz 30 odigranih utakmica ima 66 bodova, dok Željezničar ima bod manje, ali i utakmicu manje.

Željezničar već u srijedu gostuje kadetima Sarajeva u gradskom derbiju u zaostalom susretu 7. kola, potom gostuje Zrinjskom, a u posljednjem kolu je domaćin Slobodi.

S druge strane, Široki Brijeg je u narednom kolu domaćin Sarajevu, a u posljednjem kolu gostuje Krupi.