NK Široki Brijeg: Okupljanje na Pecari pa lov na trofeje

FK Velež - NK Široki Brijeg
Na prvoj ovogodišnjoj prozivci pojavilo se 25 igrača koji su odmah nakon prozivke otišli u kamp na Blatu kako bi odradili prvi trening. Treneru Slavenu Musi na prozivci javili su i dvojica juniora Ante Petrović i Josip Ćorluka koji se tako uključuju u konkurenciju za svoje mjesto u prvoj momčadi. Za dva dana u Široki stiže i jedan Brazilac koji ima odlične preporuke koji će bit na 'probi' i u slučaju da struka bude zadovoljna potpisat će ugovor sa Širokim.

Prva utakmica Širokobriježana biti će ona protiv Dinama na Pecari 14. siječnja a istog dana bit će upriličena i Plava noć u hotelu Park gdje će se na okupu naći igrači Širokog i Dinama, otkrio nam je direktor kluba Josip Bevanda.

Što se tiče pripremnog dijela nešto više otkrio je sportski direktor Dalibor Šilić kojemu je ovo prva tiskovna konferencija na novoj 'dužnosti'. Šilić je rekao da su već isplanirane neke od utakmica u pripremnom razdoblju a prva je kako je već poznato sa zagrebačkim Dinamom koja ima i svoj humanitarni karakter jer sav prihod od utakmice biti će uplaćen na račun Udruge fra Mladen Hrkać. 22. siječnja na Blatu se igra utakmica protiv Veleža a Široki će desetak dana boraviti i u Novigradu gdje će sudjelovati na tamošnjem turniru.

Planovi klubova su osvojiti trofej a kako sad stoje stvari Široki bi mogao napasti i osvojiti krunu prvaka države. Prve tri četiri utakmice bi mogle biti od presudne važnosti gdje bi se odmah moglo prelomiti pitanje prvaka- dodao je sportski direktor Šilić, te dodao na pitanje novinara o mogućim novim imenima, da je uvijek moguće dovesti nekog za kojeg bi se ispostavilo da je pravo pojačanje a ne popunjavanje mjesta na klupi.

abcportal.info