NK Široki Brijeg: Musu ne brine ni pet izostanaka

NK Široki Brijeg, Mlada Boleslav, Premijer Liga BiH pregled, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK GOŠK, Slaven Musa, Slaven Musa

NaPecari se ne žele upuštati ni u kakve računice, jer dobro znaju da im se to može odbiti o glavu. Samo jedan trenutak nepažnje može ih svrgnuti s vrha.
Drina je na Pecari očekivano riješena. Pogocima se s dva komada vratio Wagner, sada drugi strijelac Lige, a zabio je i mladi Josip Ćorluka, kojemu je to bio treći ovosezonski pogodak. Sjajno za njih dvojicu, sjajno za momčad i bodovni saldo, no sve to već je arhivirano. Slijedi novi izazov - na Pecaru stiže Slavija. Tim iz Istočnog Sarajeva poražen je u posljednja dva susreta, kod Čelika i kući protiv Olimpica..., Sokolovi na tri posljednja gostovanja, kod Veleža, Sarajeva i Čelika, nisu uzeli ni boda. Sve ukazuje na novi trobod Širokog, ali ovi dobro znaju da ih svako opuštanje može skupo stajati. Trener Slaven Musa prije svega je fokusiran na sastavljanje momčadi za 14. kolo..., a morat će mijenjati.

- Kartonirani su nam Slavko Brekalo, Dino Ćorić i Josip Ćorluka, a na probleme s listom žale se Zvonimir Kožulj i Filip Mihaljević, koji vjerojatno neće igrati, rekao je šef struke Širokog, koji zbog toga nije zabrinut.
- Pokazali smo tijekom čitave sezone da imamo širinu, pa tako i ovog puta imamo rješenja. Umjesto Brekala će ili Damir Džidić ili Neven Laštro, na Ćorićevu poziciju mogu ili Ivan Ljubić ili Matej Karačić, koji je protiv Željezničara u Kupu odigrao dosta dobro i koji će vjerojatno i startati. Umjesto Ćorluke može Ivan Peko, a na mjesto Kožulja Mate Pehar koji se vratio u konkurenciju. U napadu umjesto Mihaljevića imamo Ivana Buhača, izbiflao nam je Musa plan u jednom dahu.
Prošle sezone sa Slavijom na Pecari nije bilo lako. Tri su boda upisana zahvaljujući ove sezone ozlijeđenom stoperu Ivici Džidiću, koji je jedini pogodak na susretu zabio u 60. minuti. Ipak, ove sezone je možda malo drukčije. Musa je dobro upoznat sa stanjem u protivničkom taboru...
- Iako im nedostaje približno igrača kao i nama, za njih su to dosta veći problemi. Neće imati golmana Lučića, zatim i Kokota, Šabanovića, Lemeza te Vejnovića koji je u prošlo kolu dobio crveni karton. ne igraju im oba standardna stopera, ali mi ih zbog toga nećemo i ne smijemo podcijeniti. Želimo tri boda, bolji smo, favoriti smo, ali to moramo pokazati na terenu. Prvenstvo je davno počelo, teško je ostati koncentriran, ali mi znamo što želimo.
Jesenska titula zvuči dobro i primamljivo, ali Musa kaže da nije opterećen tom ‘kozmetičkom titulom'...
- To je naslov kozmetičke prirode. Što nam znači? Nismo opterećeni s tim..., vjerujem da ćemo nakon dvije posljednje utakmice jeseni biti zadovoljni.

Drugi ga ne zanimaju

Za ishod borbe za jesenski naslov vrlo bi se važnom mogla pokazati utakmica na Otoci, gdje će Olimpic ugostiti Zrinjski. I jedni i drugi imaju tri boda manje od Širokog, no iako je jasno da bi Širokom najviše odgovarao remi u tom duelu, Musa ne želi skoro pa ni pričati o tomu...
- Rekao sam već nedavno da sve ovisi samo o igračima Širokog Brijega. Jer ako nastavimo pobjeđivati, neće nas ni zanimati što drugi rade. Da, postaji mogućnost da u posljednje kolo uđemo s još većom prednošću, što bi sigurno pomoglo, ali možda se ispostavi da će nam više odgovarati eventualna pobjeda jedne ili druge strane u toj utakmici.

Dnevni list