NK Široki Brijeg: Kako se izvući iz snježne Hercegovine?

Premijer liga BiH, mladen jurčević, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Branko Karačić, NK Široki Brijeg, Plavo-bijela noć, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Olimpic, bajano, NK Široki Brijeg, Pecara

Pitanje je hoće li se širokobriješka ekspedicija uspjeti izvući iz Hercegovine i krenuti put Antalije.

Prvotno određeni plan podrazumijevao je polazak iz Širokog za Zagreb u utorak, a onda i Graz, odakle ekspedicija u srijedu treba poletjeti na sedmodnevni boravak u Tursku. No, čelništvo i administracija kluba jučer su se našli na mukama.

- Problem nam se prebaciti do hrvatskog autoputa, naše su ceste neprohodne, rekao nam je jučer u poslijepodnevnim satima međunarodni tajnik kluba Dragan Soldo, dodajući da problemi vjerojatno ne bi prestali ni kada bi momčad stigla do Hrvatske...
- Imamo informacije da ni hrvatska autocesta nije prohodna cijelom dužinom, pa bi idealna opcija bio let iz Splita za Zagreb. U utorak bi trebali noćiti u Mariboru, a onda bi iz Graza konačno trebali poći za Antaliju.

Naravno, primijetit ćete kako je sve rečeno pod znakom pitanja. Do tada, momčad trenira u Širokom Brijegu - moglo se ju vidjeti i na ulicama zaleđenog Širokog Brijega, no jasno da je to bila samo ekshibicija. Većinom se radi u dvorani i teretani, što nije idealno, no ni vremenske prilike to nisu.

U Antaliji bi Širokobriježani trebali odigrati dvije utakmice, 10. veljače protivnik je kazahstanski Atirau, a četiri dana kasnije zakazan je duel sa ukrajinskim Metalurgom iz Donjecka.

- Ne planiramo zbog toga što smo nismo odigrali dvije utakmice na Memorijalu proširivati listu protivnika u Turskoj. Vidjet ćemo još kako će se situacija razvijati, dodao je Soldo.

Piše: Slaven Nikšić / Dnevni list