FOTO  NK Široki Brijeg-Gabala 3:0

NK Široki Brijeg, Gabala, NK Široki Brijeg, Europska liga, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Europska liga, Antonio Soldo, NK Široki Brijeg
Širokobriježani su prikazali odličnu napadačku igru i zasluženo došli do apsolutno zaslužene pobjede protiv azerbajdžanske Gabale (3:0). Bila je to uistinu rapsodija u plavom na Pecari. Podsjetimo, Široki Brijeg je i u prvom susretu slavio na gostovanju u Azerbajdžanu (0:2).

Kako su najavljivali, Širokobriježani su od prve minute krenuli po pobjedu. Da se Gabali na Pecari crno piše nagovijestio je Wagner već u 3. minuti. Zakarić je odlično ubacio s lijeve strane, a Wagner je glavom tukao zamalo iznad vrata Ağayeva. Samo dvije minute kasnije Marić je Ağayeva stavio na nove muke. Gosti su prvi put zaprijetili u 13. minuti. Abisov je uposlio Dodu, čiji udarac sigurno zaustavlja Soldo. Pecara je proključala u 17. minuti kada je odlični Goran Zakarić solo akcijom nanizao dvojicu i pogodio gornji desni kut Ağayevova gola. Deset minuta kasnije Wagner je mogao povećati vodstvo da je bio prisebniji nakon ubačaja Marića. No, širokobriješki Brazilac se iskupio već u sljedećem napadu pred gostujućim golom. Asistencijom je uzvratio Mariću koji je pogodio za 2:0.

Jedino negativno u prvom poluvremenu za momčad Slavena Muse dogodilo se u 32. minuti kada se nakon jednog dvoboja s gostujućim igračem ozlijedio Ivan Peko. On je odmah s bolnom grimasom zatražio izmjenu. Njega je zamijenio mladi Josip Ćorluka. Sama završnica poluvremena pripala je gostima koji su iz dvije poluprilike zaprijetili preko Hajiyeva i Cristee, ali bez većih problema za sigurnog Soldu.

Nakon samo deset minuta igre u drugom poluvremenu Široki Brijeg je povisio vodstvo. Ponovno je Zakarić sjajnim ubačajom na drugoj vratnici pronašao usamljenog Marića kojem nije bio problem glavom zakucati loptu u mrežu nemoćnog Ağayeva za velikih 3:0. Unatoč uvjerljivom vodstvu Plavi nisu posustajali. Branič Neven Laštro je tik pored vrata pucao iz slobodnjaka s dvadesetak metara. U 65. minuti sve su oči bile uperene u Wagnera čiji je udarac ipak završio na vratnici. Dvije minute kasnije novo uzbuđenje. Marićev udarac glavom je krajnjim naporom zaustavio Ağayev.

Široki Brijeg je do kraja utakmice u potpunosti „ukrao" loptu nemoćnim gostima. Sigurno su kontrolirali igru i nastavili s napadima ka gostujućem golu, ali promjene rezultata nije bilo. Zvonimir Kožulj je u sudačkoj nadoknadi pobjegao čuvarima, ali je njegov udarac prozujao pokraj vrata.

Iako je kiša lijevala tijekom svih devedeset minuta, to nije spriječilo vjerne Škripare da svojim glasovima i dlanovima bodre svoje ljubimce. Ni preostalih 1500 gledatelja uglavnom smještenih pod natkrivenu južnu tribinu se nije štedjelo u bodrenju momčadi Slavena Muse.

Široki Brijeg već sljedeći tjedan ide na gostovanje u češku Mladu Boleslav u sklopu drugog pretkola Europske lige.

abcportal.info