NK Široki Brijeg-FK Željezničar 3:1

NK Široki Brijeg, Stadion HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, FK Radnik, NK Široki Brijeg, fk krupa , NK Široki Brijeg, FK Željezničar, FK Radnik, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, NK Široki Brijeg
Kako je već u medijima najavljeno ovaj današnji derbi je imao i svoju emotivnu stranu jer se trojica igrača opraštaju od dresa Širokog u kojem su proveli lijepe igračke dane svoje karijere. Trener Sablić je u prvu jedanaestoricu postavio Wagnera, Ivankovića i Menala koji krajem sezone prestaju s igračkom karijerom (Wagner i Jure Ivanković, Menalo prelazi u Dinamo). Oko 3000 gledatelja uživalo je u lijepoj nogometnoj predstavi u kojoj je Široki bio bolja ekipa i pobjedio nogometaše Željezničara rezultatom 3:1, piše ABCportal.info

Široki je otvorio utakmicu napadački i već u ranoj fazi došao do pogotka. Matić se najbolje snašao u kaznenom prostoru gostiju i zabio za 1:0. Široki i dalje kontrolira utakmicu a u 28. minuti Menalo postiže pogodak za 2:0. Euforija se nije još ni smirila Ramović isto tako glavom nakon centaršuta Zakarića smanjuje na 2:1. Valja istaknuti prečku gostiju koju je pogodio Zec u posljednjoj minuti prvog dijela. Odmah nakon toga legenda Širokog Wagner propušta dvije prilike za postići gol. Prvo je bio prekratak, a zatim je šutirao iz dobre pozicije, ali pored gola.

Drugo poluvrijeme domaći kontroliraju igru i dalje konstantno prave pritisak na gostujućoj polovici. Svakako treba spomenuti 72. minutu kada su tribine ali i navijači oba tima pozdravili dugogodišnjeg najboljeg igrača Premijer lige Wagnera kojemu je ovo bila zadnja utakmica u natjecateljskom dijelu svoje karijere. Legenda kluba će i dalje ostati u klubu no nogometna igračka karijera je danas završena.

Dvije minute kasnije mladi Marić koji je dobio priliku od prve minute na najbolji mogući način koristi povjerenje trenera Sablića i postiže pogodak za vodstvo od 3:1. Odmah nakon pogotka Ivanković pogađa stativu. To nije kraj uzbuđenjima jer gosti uzvraćaju preko Ubiparipa koji šutira a neko od domaćih igrača izbacuje sa gol-linije.
84 minuta pljesak za Juru Ivankovića momka iz Širokog Brijega koji je dao svoj veliki obol u najdražem dresu. Ušao je Ivan Baraban. Do kraja utakmice rezultat se nije mjenjao.

ŠIROKI BRIJEG - Stadion Pecara. Gledatelja . Sudac: Živković.
ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Kvesić, Matić, Ivanković, Marić, Wagner, Ćorluka, Menalo, Lončar, Bralić, Perković. Trener: Goran Sablić.
ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Graovac, Zec, Mehremić, Ramović, Bogičević, Zakarić, Šabanadžović, Hadžić, Vranješ, Ubiparip. Trener: Admir Adžem.