NK Široki Brijeg - FK Željezničar 1:2

siroki - zeljeznicar kup
NK ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Matić, Barišić, Baraban, Ćorluka, Menalo, Lončar, Begonja, Bralić, Nikić, Marković.

FK ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Kajkut, Graovac, Zec, Blagojević, Stanić, Zakarić, Šabanadžović, Osmanković, Projić, Ubiparip.

Samo što je utakmica počela, Široki Brijeg dolazi u vodstvo. Naime, u 3. minuti utakmice nogometaš Željezničara Stanić je loše reagira, a Menalo je iskoristio njegovu grešku i matirao je Kjosevskog za prednost domaćeg tima i veliku radost navijača na Pecari.

U 7. minuti Široki Brijeg je mogao povećati prednost. Osmanković u posljednji tren blokira Lončara koji je šutirao sa pet metara.

U 15. minuti Željezničar uspijeva izjednačiti. Stanić je odlično centrirao sa desne strane, a Kajkut pogađa mrežu Bilobrka za izjednačenje rezultata na 1:1. Sa tim se rezultatom odlazi na odmor.

Početkom drugog poluvremena šef struke Širokog Brijega Goran Sablić umjesto Nikića u igru ubacuje Kožula.

U 50. minuti bilježimo dobru prigodu za domaćina. Baraban je loše primio loptu. Da je napravio sve kako treba išao bi jedan na jedan sa vratarom Željezničara, a u 53. minuti vratar Kjosevski dva puta odlično brani. Prvo je Begonja pokušao, pa zatim Barišić. 

U 57. minuti nogometaši Širokog Brijega tražili su najstrožiju kaznu, ali sudac to nije uzeo u razmatranje. U 64. minuti bilježimo dvije velike prigode za Široki Brijeg. Prvo Menalo pogađa prečku, a zatim Begonja stativu.

U 65. minuti šef struke Željezničara pravi prvu izmjenu. U igru ulazi Hajdarević umjesto Šabanadžovića, a u 73. minuti iz igre izlazi strijelac pogotka za Željezničar Kajkut, a ulazi Ramović.

 U 76. minuti i Sablić pravi novu izmjenu. U igru ubacuje Juru Ivankovića umjesto Lončara. U 83. minuti u igru ulazi Wagner umjesto Barabana kod Širokog Brijega, a i Željezničar pravi posljednju izmjenu u 87. minuti. U igru ulazi Žerić umjesto Zeca.

U samoj završnici utakmice kada su svi očekivali posljednji sudački zvižduk Željezničar dolazi do pobjede. Žerić u produžetku utakmice pogađa za 1:2 i donosi tri boda timu sa Grbavice koji im i donose prvo mjesto na ljestvici sa 38 bodova. Na drugom mjestu nalazi se HŠK Zrinjski sa 37 bodova, dok se Širokobriježani nalaze na trećem mjestu sa skupljenih 35 bodova.

U narednom kolu Željezničar na svom terenu dočekuje momčad Radnika, dok će Široki Brijeg u goste kod Borca iz Banja Luke.

HERCEGOVINA.info

Foto: Ilustracija