NK Široki Brijeg – FK Sloboda 2:0

NK Široki Brijeg, Aberdeen , NK Široki Brijeg, FK Sloboda, edi baša  , NK Široki Brijeg
...ali ih se ipak nešto skupilo na dvije ostale tribine i tijekom svih 90 minuta zdušno su bodrili svoje ljubimce koji su se pak odužili na najljepši mogući način ostvarivši pobjedu 2:0 protiv Slobode na otvaranju nove premijerligaške sezone.

Gosti su bili hendikepirani zbog neigranja četiri važna igrača, ali su se ipak i oni predstavili u lijepom svjetlu, imali 4-5 dobrih prilika i pravo je čudo kako i oni bar jedanput nisu zatresli mrežu odličnog Bilobrka.

Prvi je tako prijetio Tandir u 5. minuti udarcem koji završava iznad gola domaćih. Širokobriježani su uzvratili u 8. minuti, međutim Čabraja kasni na ubačaj u dobroj poziciji.

Desetak minuta nakon toga Široki Brijeg je ipak poveo, a u strijelce se upisao Luka Menalo nakon izvrsnog proigravanja Ivana Krstanovića.

Dvije minute nakon toga Ziljkić pokušava za Tuzlake, ali Bilobrk brani. U 38. minuti jedna lošija reakcija Ignjatovića i dojučerašnji igrač Novog pazara zamalo postiže autogol.

Menalo je u 42. minuti gurnuo Čabraju u veliku priliku, ali je ovaj šutirao preko gola. Josip Ćorić je pokušao s nekih 25 metara na isteku prvih 45 metara, ali je lopta otišla pored gola.

Ignjatović je početkom nastavka postao prvi igrač s javnom opomenom zbog rušenja Čabraje s leđa u njegovom karakterističnom prodoru po lijevoj strani, a već u 50. minuti na semaforu je bilo 2:0. Upravo je Čabraja ubacio loptu iz kornera, a kapetan Barišić bio najviši u skoku i glavom zakucao loptu pod gredu gostujućeg vratara Muminovića.

Nakon drugog gola Sablićeve momčadi slijedilo je bolje razdoblje u igri Tuzlaka, pa je Hairlahović imao stopostotnu priliku u 54. minuti nakon pogreške Bralića i Barišića, međutim Bilobrk je obranio gotovo nemoguće da bi Husić u 57. minuti nakon ubačaja iz trećeg kornera na utakmici za Slobodu pogodio glavom gredu gola domaćih.

Sablić je u 61. minuti izvršio prvu izmjenu ubacivši Kožula umjesto Lončara, a upravo je Kožul četiri minute kasnije postao prvi igrač Širokog Brijega sa žutim kartonom u novoj premijerligaškoj sezoni.

Gosti su novu veliku šansu imali u 79. minuti kada je Ordagić s lijeve strane prizemnom loptom uposlio Husića koji je uklizao na loptu i šutirao pored gola. Širokobriježani su uzvratili u 86. minuti kada je Krstanović sjajno proigrao Markovića, koji utrčava s lijeve strane, ali potom loše šutira.

Kožul je u 89. minuti odlično poslužio Menala koji je imao matnu poziciju, no i on je poput Markovića tri minute ranije katastrofalno šutirao, pa je ostalo 2:0.

ŠIROKI BRIJEG - Stadion Pecara. Gledatelja: 1.500. Sudac: Ermin Sivac (Zenica). Utakmica 1. Kola PL BiH: Široki Brijeg - Sloboda 2:0 (1:0). Strijelci: 1:0 Menalo (18), 2:0 Barišić (50). Žuti kartoni: Kožul (Široki Brijeg), Ignjatović (Sloboda).

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, D. Ćorić, Barišić, Bralić, Marković, Begonja, Lončar (od 61. Kožul), J. Ćorić (od 75. Matić), Menalo, Čabraja (od 85. Ćorluka), Krstanović. Šef stručnog stožera: Goran Sablić.

SLOBODA: Muminović, Todorović, Ignjatović, Ordagić, Ziljkić, Lazevski, Mehmedagić, Tandir (od 74. Grahovac), Jahić (od 67. Hodžić), Husić, Kalezić (od 46. Hairlahović). Šef stručnog stožera: Vlado Jagodić.

(www.jabuka.tv)