NK Široki Brijeg: Dino Ćorić u Antalyju ide mirne glave

Dino Ćorić

Očekivalo semožda da će ubrzo nakon toga krenuti u svijet, u par navrata gledali su ga iz Dinama, no on je ostao na Pecari, a i dalje je jako, jako motiviran.
- Dino Ćorić će i sljedećih pet godina nositi majicu Širokog Brijega. Dvadesetpetogodišnji bočni igrač Plavo-bijelih, standardni član prve postave, potpisao je novi ugovor i produžio vjernost klubu, poručili su jučer iz NK Široki Brijeg.
Sam Dino produljenje suradnje doživio je kao vrlo važan korak u karijeri.
- Puno mi ovo znači, rekao nam je Dino nakon jučerašnjeg treninga.
- Sada sam puno mirniji u glavi..., ipak je ovo moj klub, moj grad, dodao je.
Stari, tri godine važeći ugovor istjecao mu je na ljeto, a višegodišnje produljenje donekle je odagnalo i priče o eventualnoj promjeni sredine..., kojih doduše u posljednje vrijeme i nije bilo previše.
- Ne opterećujem se time. Bilo je priča i ove zime, ali ništa konkretno. Fokusiran sam na Široki Brijeg, to mi je najvažnije.

Inače, na Ćoriću će nadolazećeg proljeća odgovornost biti veća nego do sada, budući da je klub drugog desnog beka, Marija Ljubića, poslao na posudbu u GOŠK. No, Dino je na tu odluku reagirao spremnim odgovorom.
- Žao mi je što je Ljuba posuđen, posebno jer je on odavde, naš je igrač. Ali tako je to u nogometu. Što se mene tiče, ne osjećam sada neki poseban pritisak. Uostalom, tu je i Matej Karačić, izjavio je na početku priprema.
A pripreme Širokog uskoro iz Hercegovine sele u Antalyju. Ćorić i društvo na put polaze u petak, a već u nedjelju tamo ih čeka i četvrta provjera ove zime. S druge strane travnjaka stajat će kineski Changchun Yatai kojeg vodi Dragan Okuka. Nakon toga u planu je odigravanje još tri duela, 9. veljače protiv kazahstanskog Atiraua, 12. protiv slovačke Dunajske Strede širokobriješkog veznjaka Ivana Sesara i poljske Polonije te 14. veljače protiv danskog Odensea, kojeg smo 2010. u okviru Europske lige imali priliku gledati u Mostaru protiv Zrinjskog.

Širokobriježani su do sada odradili tri provjere, u Gabeli su do trofeja pobjednika Ankovićevog memorijala otišli pobjedama nad Željom (2:1) i GOŠK-om (1:0), a u svom trening kampu remizirali su s Cibalijom (1:1). S obzirom da su s pripremama počeli još 9. siječnja, Ćorić jedva čeka ove nešto jače provjere...
- Dugo smo već u pogonu, tako da odlazak u Antalyju svi rado iščekujemo. Čekaju nas dolje sigurno nešto više temperature, ljepše vrijeme, ali i jaki protivnici.

Ćorluka i Džidići rade odvojeno

Zdravstveni bilten Širokobriježana uoči polaska u Tursku djeluje solidno. Po posebnom programu rade tek braća Džidić, stoperi Ivica i Damir, te mlado desno krilo Josip Ćorluka. Najduže od njih, pola godine, na terenu nije bilo Ivice, koji se nakon ozljede u prošlosezonskom polufinalu Kupa protiv Čelika u svibnju podvrgnuo operaciji koljena.

Dnevni list