NK Široki Brijeg: Baraban se vratio pogocima, Menalo ispao iz kombinacija za Bijeljinu

siroki - zeljeznicar kup
...slavio je u Vitezu i to uvjerljivo - četiri komada završila su u mreži domaćina, a jedan je potpisao i Ivan Baraban.

Nekoliko dobrih vijesti mogao je šef struke Širokog Goran Sablić čuti u Vitezu. Uvjerljiva pobjeda (4:1), svakako je jedna od njih, a obradovao ga je i pogodak Ivana Barabana kojem je to bio tek drugi pogodak sezone. Probojni napadač u prvom je dijelu muku mučio s nezgodnom ozljedom, zbog koje se u kadru našao tek u 9. kolu, a svoj prvi pogodak dočekao je u 12. - kod Slobode. Od tada, dakle od sredine listopada, samo je dva puta startao, u prošlom kolu protiv Sarajeva i proteklog vikenda kontra Viteza, gdje mu se konačno opet osmjehnula sreća pa je opet zabio. Što raznovrsnija lista strijelaca, posebno gol još jednog napadača u periodu oporavke drugog strijelca tima Dejana Čabraje zasigurno su dobre vijesti za sve na Pecari.

Uz Barbanov pogodak iz 44. minute, na zaleđenom travnjaku u Vitezu još su pogađali Slavko Bralić (u 14. minuti), Josić Ćorić (42.), i Stjepan Lončar u 49. minuti. Struka je koristila sljedeći tim: Bilobrk, Barišić, J. Ćorić (od 59. Marić), Peko (od 68. Jurić), Baraban, Menalo, D. Ćorić (od 46. Ćorluka), Lončar, Bralić, Zlomislić, Marković.

Davljenik Vitez nije bio mjerilo, ili možda jeste, ukoliko uzmete u obzir četiri komada, a toliko ih je Široki ove sezone zabio još samo Čeliku - u dva navrata. Kako god bilo, sljedeći test bit će teži, daleko teži. Sablićev tim ide na noge Radniku koji se borio za Ligu za prvaka, a uz kvalitetu rivala problem bi mogao predstavljati i izostanak Luke Menala.

Igrač Dinama na posudbi u Širokom, svježi A reprezentativac, ponajbolji igrač i prvi strijelac Širokog, za utakmicu u Bijeljini neće konkurirati - zbog kartona. S. N.

Dnevni list