NK Hajduk-FC Barcelona 0:0

Hajduk je na prepunom Poljudu protiv Barcelone odigrao bez golova, a svi koji su gledali utakmicu svjesni su da su „bijeli" mogli čak i pobjediti ovakvog „okrnjenog" prvaka Europe. Program je počeo sat i pol prije utakmice kada se Poljud počeo lagano puniti. Gledatelji su uživali u bogatom zabavnom programu koji je okončan pred sam početak utakmice. Prije samog početka susreta odana je minuta šutnje žrtvama terorističkog napada u Norveškoj, a početni udarac na utakmici izveo je Drago Gabrić uz ovacije cijelog stadiona, piše dalmacijanews.

Prve minute dale su naslutiti da ćemo gledati dosadan nogomet, Hajduka koji se brani i Barcu koja s ovakvim kadrom teško može razviti svoju poznatu pas igru. Ipak nakon prvi deset minuta igra se rasplamsala. Proslaviti se mogao Marin Tomasov koji ove sezone iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Našao se Zadranin u jedan na jedan situaciji nakon odličnog proigravanja Anasa sa svoje polovice terena. Tomasov je u primanju izbacio svog čuvara, sjurio se prema Valdesu, pucao s nekih 7-8 metar ali vratar Katalonaca je odlično obranio njegov udarac. Drugu najizgledniju priliku prvog dijela ponovo je imao Tomasov. Do nje je došlo nakon odlične kombinacije Inohe i Vukušića koji su duplim pasom izbacili obranu gostiju nakon čega je Japanac odlično pronašao Tomasova. Zadranin je pucao iz prve, no njegov udarac je prošao pored gola. Barcelona je također imala nekoliko prilika. Najveću prijetnju obrani „bijelih" očekivano je predstavljao Villa. Vidjelo se da obrana Hajduka ima veliki respekt prema Villi koji se nekoliko puta opasno šetao po rubu šesnaesterca ali njegovi udarci srećom po Subašića nisu završili u mreži. Najbliže je Villa bio u 16. minuti kada je zapucao iz kosa, a lopta je odsjela na desnoj vratnici Hajdukovog gola.

U drugom dijelu na travnjak su istrčale potpuno nove momčadi. Balakov je priliku pružio Ljubičiću, Ahmadu, Trebotiću, Luštici, Vukoviću, Kukoču, Sariću, Jamesu i Jelaviću. S druge strane za Barcu su u drugom dijelu zaigrali Iniesta, Abidal, Busquets i ostali. Zbog brojnih zamjena igra se malo razvodnila. Bijeli nisu bili tako opasni kao u prvom dijelu ali i ova momčad je odigrala dosta disciplinirano i uspjela zadržati pozitivnu nulu protiv ovakve Barcelone do kraja utakmice. Sve u svemu bio je ovo spektakl koji će se dugo pamtiti iako na Poljud nije došla cijela momčad Barcelone koja je prošle sezone osvojila Ligu prvaka. Sigurno je da će ovaj rezultat dati dodatnu dozu igračima Krasimira Balakova pred nove prvenstvene i europske izazove. Hajduk je i danas u jednom djelu utakmice izgledao poprilično moćno i disciplinirano, a to je najvažnije prije važnog ogleda s engleskim Stokeom.

POČETNI SASTAVI:

HAJDUK: Subašić, Vejić, Andrić, Vukušić, Andrić, Tomasov, Oremuš, Inoha, Brkljača, Maloča, Lima, Sharbini,.

BARCELONA: Valdes, Dalmau, Alcantra, Lozano, Villa, Keita, Carmona, Afellay, Lobato, Fontas, Santos.

BOŽO PAVKOVIĆ