NK Gošk U godini stote obljetnice naš je glavni cilj ostanak u ligi

NK GOŠK, fk sutjeska, lujo ilić, NK GOŠK
U Gabeli su odgojeni brojni vrhunski nogometaši, među kojima i pokojni Andrija Anković, legendarni igrač Neretve i Hajduka. Upravo njemu u spomen svake zime u Gabeli se održava i nogometni Memorijal Andrija Anković na kojemu sudjeluju redom nogometni velikani iz raznih država.

Nakon jesenskog dijela prvenstva GOŠK je stao na 11 mjestu s 18 bodova, tri više od posljednje Krupe i dva manje od desetoplasiranog Tuzla City.

U nastavku će se odigrati tri „jesenska" kola pa je vrlo važno ugrabiti bodove za nastavak trokružnog sustava natjecanja.

Početkom tjedna Gabeljani su odigrali prijateljsku utakmicu s županijskim ligašem ONK Metković (0:0), a s igračima su doputovali vrijedni i u BiH nogometu ugledni čelnici, predsjednik kluba Lujo Ilić i direktor Andrija Jurković.

Starim poznanicima zaželjeli smo sreću u nastavku prvenstva, a potom su odgovarali na naša pitanja.

Evo kako na trenutačno stanje i izglede u prvenstvu gleda predsjednik GOŠK-a Lujo Ilić.

- U godini stote obljetnice naš je glavni cilj ostanak u ligi. Nadam se da ćemo u tomu uspjeti zahvaljujući igračkoj snazi naše momčadi i marljivom radu uprave.

Znamo da nas već u subotu čeka težak ispit i utakmica u gostima s Mladosti DK, ali se nadam da možemo ostvariti za nas pozitivan rezultat. Tijekom zimskog razdoblja pristupili su nam novi igrači: Medak (Metkovac), Husić, Vukoja, Knežević, Nikić, Mujkić, te poznato ime iz HNL-a Šime Gržan. Smatram da smo dobili prave ljude i igrače koji će zajedno s ostalima ostvariti zajednički cilj. Moram reći da su otišli Anković (Krško), Hajdarević, Bevanda i Zolj. Što se tiče Mladosti, radi se o vrlo dobroj momčadi, no ja sam optimist, - rekao je Ilić.

Predsjedniku kluba i upravi nije samo zadaća stvaranje kvalitetne momčadi i rezultata već i stvaranje materijalnih uvjeta za rad kluba i natjecanje. Nije lako održavati pogon od četrdesetak profesionalaca i namicati sredstva za plaće. S druge strane moraju se poboljšati i uvjeti na sportskim objektima, prema pravilima NS BiH. Tako će uskoro započeti postavljanje reflektora i drugi radovi na igralištu u Gabeli. Bez obzira na teškoće sportski radnici tom klubu ne posustaju, pa onda i nije čudo što je gledalište na svakoj utakmici gotovo ispunjeno prijateljima nogometa iz Hercegovine i Dalmacije.

Direktor Andrija Jurković rekao je sljedeće:

- Čujte, bila bi velika šteta ukoliko bi napustili Premijer ligu. Osobno sam uvjeren da do toga neće doći, prije svega zbog činjenice da smo u prijelaznom roku odradili dobar posao. Naime, GOŠK je danas cijenjeni nogometni klub s juga Hercegovine u cijeloj Bosni i Hercegovini. Nikada na gostovanjima nismo imali nikakvih problema te mogu potvrditi da se sport u BiH izdigao iznad svih problema i da je upravo sport postao magnet koji spaja a ne razdvaja ljude. Na nas nitko ne gleda kao na klub iz provincije i svi nas dočekuju s respektom, ali i mi tako uzvraćamo našim gostima. Trebate znati da k nama dolaze brojni poznati igrači i treneri koji s puno entuzijazma rade u interesu kluba sa stogodišnjom tradicijom. Naši treneri bili su među inima jedan Katalinić (u dva navrata), Dražić i Odović, a trenutačno je naš trener Mato Neretljak. Sve to pokazuje i dokazuje da je GOŠK postao renomirani klub u BiH, - završio je direktor kluba Jurković.

Ostaje nam samo uputiti čestitke GOŠK-u povodom stote obljetnice i poželjeti ostanak u Premijer ligi.

metkovic-news.com