NK Gošk: Ne nabijamo naprijed braneći se, težimo pas igrom doći do pogotka

zrinjski gošk
...koji su sasvim druga momčad (a bez velikih promjena u igračkom kadru) spram jesenskog dijela natjecanja u Premijer ligi.

GOŠK više nije anemična ekipa, već sastav unutar kojeg svi daju svoj maksimum kako bi pomogli timu da ostvari zacrtane ciljeve, a to se dosad isplatilo u gotovo svakoj pojedinoj utakmici igranoj pod vodstvom Feđe Dudića. Od remija s Krupom (1:1), pobjede protiv Slobode (2:0), do proljetnih utakmica sa Zrinjskim (poraz od 3:2) i osvojenih bodova protiv Čelika (3:2) i Viteza (2:0). Gabeljani su u tih pet susreta osvojili 10 bodova, a u prethodnih 16 kola ukupno 13. Osim toga ekipa igra napadački i dopadljivo za publiku.

- Već od prošle polusezone i prvih utakmica s trenerom Dudićem, koji je unio tu neku svoju energiju i način rada, osjetilo se da igramo puno bolje. Kasnije smo to samo prenijeli na pripreme i proljetni dio prvenstva, kaže pouzdani golman Dalibor Kozić.

- Odigrali smo dobro protiv Zrinjskog, potom smo imali nervoznu utakmicu s Čelikom, ali i pobjedu, dok je Vitez na teškom terenu bio nezgodan protivnik koji se nije predavao 90 minuta.

Vitežani su definitivno bili ekipa koja je iznenadila GOŠK jer se očekivalo da će se braniti.

- Očekivali smo defanzivni blok, a oni su izašli visoko na početku i nismo se mogli snaći. Ali smo zabili taj gol u završnici prvog dijela i poslije ipak zaigrali bolje. Nadam se da ćemo nastaviti ovako. Mislim da ćemo igrati još puno bolje kad se tereni poprave jer nismo ekipa koja samo nabija naprijed braneći se, već sastav koji pas igrom teži doći do gola, istaknuo je Kozić.

Svoju dobru formu će danas (15 sati) imati priliku pokazati protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja.

- Njima remi ništa ne znači, samo pobjeda, a kvalitetna su, agresivna ekipa. Pod velikim su pritiskom, a mi rasterećeni. Idemo mirni i puni samopouzdanja na gostovanje pa ćemo vidjeti što će nam ova utakmica donijeti, zaključio je Dalibor Kozić.

Stabilnost na vratima

Iako je primio pet golova u tri utakmice proljetnog dijela prvenstva Premijer lige jako puno stabilnosti na golu GOŠK-a momčadi pruža iskusni Kozić.

- Ne bih puno pričao o svojoj formi, ali bez obzira na obrane ne možeš biti zadovoljan kad primiš tri gola protiv Zrinjskog ili dva protiv Čelika. S Vitezom sam sačuvao mrežu i time sam zadovoljan, ali uvijek može puno bolje.

Pred Vitez je Kozić imao i problema s istegnućem lista, ali se uspio vratiti u trening i sad je zdrav.

Nema opuštanja do kraja

Gabeljani trenutačno imaju 10 bodova viška spram Čelika koji je u zoni ispadanja. Do kraja je 11 kola, a primjer da ne smije biti opuštanja je Vitez koji je ostanak prošle sezone izborio u zadnjem kolu iako su u Ligu za ostanak ušli sa plus 11.

- Bodovna razlika nam pruža sigurnost, ali daleko od toga da je borba završena. U Ligi za ostanak nas očekuju stalno utakmice s izravnim konkurentima, uz dva - tri kiksa ispadaš iz lige. Zato ne smije biti opuštanja, moramo držati stečenu prednost.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]