NK Gošk: Moramo biti brži, ali smo na dobrom putu

GOŠK, NK GOŠK Gabela, gnk dinamo II, NK GOŠK Gabela
Na turniru je zaigrao i Argentinac Juan Manuel Saez, pokazao na terenu dosta agresivnosti i pomalo južnoameričke prgavosti, međutim jučer nam je predsjednik Lujo Ilić potvrdio da bivši igrač hrvatskog četvrtoligaša Zeline ipak neće ostati u Gabeli. S druge strane klub će ugovor potpisati s Dujom Medakom koji se dobro pokazao u dvije utakmice. On je prošao Hajdukovu školu, a posljednji angažman imao u slovačkom drugoligašu Poprad.

Trener Mato Neretljak je bio relativno zadovoljan GOŠK-ovim utakmicama na dvodnevnom turniru gdje je kombinirao dvije postave. Prvi dan je GOŠK izgubio od crnogorskog prvaka Sutjeske (1:0), a drugi dan bio bolji od Dinama II sa 1:0. Oba gola za Gabeljane je zabio Mirsad Ramić.

- Prvi dan je bio kvalitetniji jer su igrači bili odmorniji i mislim da nismo zaslužili da izgubimo utakmicu protiv Sutjeske. Bilo je dosta dobrih situacija, primili smo golove jer nismo izlazili na bok. Imamo već duže vrijeme s tim problema i znamo da trebamo na tome raditi. Ipak primili smo dva eurogola. S druge strane stvorili smo i dosta šansi čime možemo biti zadovoljni, rekao je trener Mato Neretljak.

- Drugi dan je pokazao da su noge umornije, teže, dosta je bilo zahtjevno. Dinamovi igrači su brzi, potentni, donijelo nam je to dosta problema u prvih pola sata. Kasnije smo igrali bolje, zabili gol i ukupno sam zadovoljan, pogotovo jer nije bilo ozlijeđenih. Osim Luke Kneževića koji je po meni izuzetno kvalitetan igrač. Na prvoj utakmici je dobio posjekotinu i on će se vratiti za par dana. Mislim da nam dosta može doprinijeti igri.

Osim njega i Vedin Kulović ima problema sa hvatištem aduktora, ali bi trebao biti spreman za puni intenzitet kroz par dana.

- Ne volim turnirsko natjecanje, međutim ovo je memorijalni turnir koji traje dugo godina. Imali smo dvije dosta kvalitetne utakmice i zadovoljan sam. Moramo biti jednostavniji u veznom redu, puno brže igrati i na dobrom smo putu, zaključio je Mato Neretljak.
Od četvrtka u Medulinu

Osim Medaka i ostalih ranije pristiglih igrača moguće je da GOŠK angažira još jedno krilo.

- Kao i svaki trener, volio bih uvijek da imam igrača više, ali dosta toga ovisi o financijama.

Ekipa u četvrtak seli pripreme u Medulin gdje ostaju do 9. veljače. Već 10. veljače igraju u Gabeli protiv trećeplasirane ekipe crnogorskog prvenstva, OFK Titograd, koju vodi trener Igor Pamić, dok je generalka protiv Čapljine na rasporedu 16. veljače.
Vincetić umjesto Zaimovića

U Gabeli su napravili i jednu promjenu u stručnom stožeru pa tako više u ulozi pomoćnog trenera nije Dženan Zaimović. Umjesto njega od starta zimskih priprema Neretljaku asistira Ivica Vincetić.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]