NK Gošk: Jači smo jer smo duže na okupu

Gošk Sutjeska
Iako su to problemi koji klub prate praktički do par dana pred start svake polusezone, nikad nije ugodno biti u koži trenera koji čak ni u toj fazi nije siguran na koga može računati. Ovoga puta je u toj poziciji Feđa Dudić kojem je sigurno malo raspoloženje popravila definitivna posudba Sjevernokoreanca Hyon Uk Soa iz Zrinjskog jer je bio zadovoljan kako se ovaj na desnoj bočnoj strani pokazao tijekom priprema u Međugorju kad je radio s GOŠK-om. Netom pred start Memorijala Andrije Ankovića je iz Željezničara stigao Dino Hasanović pa je tako riješeno pitanje zadnjeg veznog.

- Čekamo još da vidimo status Rijada Kobiljara za kojeg je zanimanje pokazala ljubljanska Olimpija. Ako još on ostane, onda smo završili s prijelaznim rokom. Kobiljar je još tu s nama, trenira, službena ponuda nije došla Zrinjskom (Kobiljar je na posudbi u GOŠK-u, op.a.) i on još ništa nije potpisao, pojašnjava Feđa Dudić.

- Ako ode, tražit ćemo još jednog igrača, a ako ostane, onda mislim da imamo solidan igrački kadar u borbi za ostanak. Pripremne utakmice nam daju za pravo da se nadamo najboljem. Imamo još provjeru s Travnikom i mislim da ćemo spremni ući u prvenstvo.

Najbolja opcija za GOŠK bi bila da zaključe kadar ostankom Kobiljara koji je i u dresu Lavova tek pred kraj jeseni proigrao kako se od njega očekuje.

- Ako bi ostao Kobiljar, bio bih zadovoljan. Ne mogu imati velike prohtjeve, najbolje bi bilo da imamo 22 podjednaka igrača, ali to jednostavno za nas nije realno, kaže Dudić.

U Gabeli ipak vjeruju da su bolji tim nego onaj iz jesenskog dijela koji je jako oscilirao u formi.

- Otišlo nam je nekoliko kvalitetnih igrača koje smo adekvatno zamijenili. Mislim da smo jači iz razloga što smo duže na okupu. Više radimo na onome kako želimo igrati jer smo jesenas imali samo deset dana da se uigramo. Sad već mjesec radimo na tim principima i samim tim smo jači, a prvenstvo će pokazati koliko smo dobili na individualnoj razini, pogotovo kroz pojačanja.

Ni konkurencija svakako nije samo mirno promatrala događanja i sigurno će tražiti svoju šansu.

- Sloboda se dobro pojačala, Čelik također ima svoju računicu. Ali mi ne trebamo voditi brigu o drugima, nego o sebi, imamo prednost i ne smijemo se opustiti. Mislim da će protiv Čelika u drugom proljetnom kolu biti ključna utakmica jer ako to pobijedimo, onda smo u velikoj prednosti spram konkurencije, zaključio je Feđa Dudić.

GOŠK-ov prijelazni rok

GOŠK su ove zime napustili: Pavle Sušić, Ivan Radeljić, Miljenko Bošnjak i Petar Dodig, dok su u klub stigli: Matej Rodin (Aluminij), Emrah Hasanhodžić (Čelik), Stefan Barić (Krupa), Dino Hasanović (Željezničar), Tarik Isić (Čapljina) i So Hyon Uk (Zrinjski).

- Dosta su mi planove poremetile ozljede dva stopera, Darka Đajića i Dine Deaka kojima slijedi malo duža stanka, dok bi se golman Antonio Brkić ubrzo trebao vratiti.
U nedjelju s Travnikom

Generalnu probu će GOŠK imati protiv Travnika predstojeće nedjelje (14 sati), a još nisu odlučili gdje će igrati ovu utakmicu. U svakom slučaju će to biti u Hercegovini.

- Odigrat ćemo ukupno sedam utakmica i na osnovu dosad napravljenog mislim da imam uvid u to tko što može i koliko može, tko je u prednosti ili zaostatku. To sve sam kazao i igračima jer nastojim da imamo iskren odnos. Govorim isto sa prvim i 21. igračem. Svi znaju u kojoj su poziciji i tako će biti dok sam tu, istaknuo je Dudić.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]